Recepten - herfst
Witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree
Feestelijker dan deze klassieker krijg je ze niet! In elk huishouden is deze topper een graag geziene gast op tafel: smeuïge, typische kost van bij ons. Het gerecht vraagt een beetje moeite, met dit recept wordt het evenwel een fluitje van een cent.
Boerenstoofpot
Wanneer het buiten vriest en waait, is er niks gezelliger dan een dampende stoofpot te bereiden. Dit gerecht brengt winterse, heerlijke boerenkost zonder franjes. De pastinaak, te vaak een vergeten groente, zorgt desalniettemin voor een heerlijke, subtiele en bovenal verrassende toets. Ideaal om na een stevige wandeling met blozende kaken van te genieten in goed gezelschap.
Gestoofd konijn met Belgisch bier
Konijn is een graag geziene gast op heel wat Belgische tafels. Het verfijnde vlees laat zich makkelijk bereiden en kan met heel wat smaken gecombineerd worden. Dit recept vertrekt van het klassieke concept om vlees te stoven met bier. Heerlijk en toch eenvoudig!





