Zo geniet je samen op Moederdag | Recepten.be Zo geniet je samen op Moederdag | Recepten.be

 

Recept - Zo geniet je samen op Moederdag

Zo geniet je samen op Moederdag
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het is bijna de tweede zondag van mei en dat betekent: Moederdag! De dag dat we een ode brengen aan de lieve mama’s, oma’s en alle vrouwen die van onschatbare waarde zijn. We geven extra waardering aan deze powervrouwen, maar hoe pak je dit nu aan? Hoewel het geven van een cadeautje altijd een glimlach op het gezicht brengt, is het nog leuker om deze dag samen wat te doen. Samen tijd doorbrengen, beschouwen we vaak als vanzelfsprekend terwijl dit eigenlijk de kostbaarste momenten zijn. Wij geven je hier enkele ideetjes voor de perfecte Moederdag. 

High Tea maar dan met een twist

Een echte klassieker voor Moederdag, maar daarom niet minder leuk. Onder het genot van een kopje thee kunnen jullie samen genieten van hartige en zoetige hapjes. Is je mama geen fan van thee, dan kun je haar ook een high wine of high beer cadeau doen. Nip aan luxe wijnen of ga voor de verschillende speciaalbiertjes.  

Picknicken in de zon  

In mei komt het zonnetje steeds vaker kijken, de perfecte tijd voor een picknick! Vul je picknickmand met de lievelingshapjes van je mama en je weet zeker dat het een geslaagde middag wordt. Op een feestelijke dag als Moederdag mag een taartje natuurlijk niet ontbreken. Neem een zelfgemaakte carrot cake mee of ga voor kleine chocoladecakejes. Om de zoetigheden wat af te wisselen met hartige hapjes kun je stukjes wrap met zalm meenemen of ga voor meloen gewikkeld in parmaham. Vergeet ook zeker niet om een lekker fris drankje mee te nemen of juist een goede fles wijn en genieten maar! 

Workshop pralines maken 

Liefde gaat bij iedereen door de maag. Boek daarom een workshop pralines maken en ontdek hoe je zelf deze heerlijke meesterwerkjes maakt. Het leuke aan deze workshop? Aan het einde kun je genieten van je zelfgemaakte creaties. 

Stadswandeling langs eettentjes 

Stippel een wandelroute uit langs de leukste eettentjes van de stad. Een leuk idee is om de stad te kiezen waar je mama het meeste van haar jongere jaren heeft doorgebracht. Het roept herinneringen op waar jullie de hele dag over kunnen kletsen. Tussen de verhalen door kunnen jullie genieten van de hapjes die je onderweg vindt. Om ervoor te zorgen dat je je niet meteen overeet, kun je de tentjes ook afwisselen met gezellige cafeetjes waar je een koffie of vers vruchtensap kunt drinken. 

Speak Your Mind

*