Ultiem genieten met Pasen | Recepten.be Ultiem genieten met Pasen | Recepten.be

 

Recept - Ultiem genieten met Pasen

Ultiem genieten met Pasen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fluitende vogeltjes, kleurige voorjaarsbloeiers en goed gehumeurde mensen, het startsein van een heerlijk lenteseizoen! Sinds de eerste lentedagen kijken we uit naar het lekker lange paasweekend. Dat ene extra dagje vrij doet iedereen goed. Heb jij al een idee wat je gaat doen tijdens deze feestelijke dagen? Er zijn veel creatieve mogelijkheden en wij geven je hier enkele, zo kun je tijdens Pasen ook ultiem genieten. 

lente lammetjes

Lammetjesdag 

De lente hangt in de lucht en dat betekent; pasgeboren lammetjes bij de schaapskooien en kinderboerderijen! Het paasweekend zijn de perfecte dagen om even een kijkje te nemen bij de lammetjes. In april zijn de diertjes dan een klein maandje oud, maar nog altijd even aandoenlijk. 

Paastak versieren 

Breng de paassferen in huis met verschillende paasdecoraties, waaronder paastak(ken). Vaak worden hiervoor de takken van een wilg of krulhazelaar gebruikt, deze blijven namelijk ontzettend lang goed. Ze zijn elegant en sterk genoeg voor alle versieringen. Het voordeel van deze paastakken? Je kunt ze zelfs gebruiken wanneer ze nog niet in bloei staan! Een leuke creatieve manier om ze te versieren is door eivormige hangertjes van klei te maken. Deze kun je vervolgens schilderen in de stijl die jij wilt. Gebruik pastel kleurige lintjes om ze vervolgens aan de takken te hangen. 

cooked vegetables in bowl

Paasbrunch 

Een heerlijke paasbrunch kan deze dagen eigenlijk niet ontbreken. Bij een brunch horen natuurlijk croissantjes, maar ook asperges – het witte goud van België – vormen een geschikt gerecht voor Pasen. Nog een echte must have zijn gevulde eitjes. Wist jij dat Pasen het feest is van de herwonnen vruchtbaarheid? Het symboliseert een nieuw begin na de winter. Eieren staan als teken voor het begin van een nieuw leven en daarom zie je die rond Pasen overal! 


Wil je het dit jaar toch wat anders doen? Als het weer het toelaat, kun je heerlijk buiten in de lentezon gaan borrelen, maar uiteraard wel in paasstijl. Voor borrelhapjes zijn genoeg mogelijkheden, waar je gemakkelijk je eigen draai aan kunt geven. Creëer je eigen borrelplank met zelfgemaakt knoflookbrood, hapjes van meloen en rauwe ham, kaasblokjes, pesto toastjes met ricotta en om niet te vergeten; chocolade paaseitjes! 

Paaseieren versieren 

Pasen betekent eieren in overschot. Een leuke bezigheid is het versieren van deze eitjes. Iedereen kent het versieren met verf en stiften wel, maar met deze ideeën versier jij dit jaar op een originele manier alle eieren. Ga voor een touch of gold met een dun laagje bladgoud. Dit kun je in verschillende hobby en decoratie winkeltjes vinden. Heb je nog ergens confetti liggen? Gebruik dan witte eieren en vrolijk ze op met gekleurde confetti. Het fijne aan eieren versieren? De eitjes zijn gewoon nog te eten, even pellen en klaar! 

people beside assorted plants on table

Struin rond op een paasmarkt 

Zoek de mensen op en struin rond op een paasmarkt. Hier vind je lekkere hapjes en wie weet scoor je nog een leuk item. Uiteraard ontbreekt het hier ook niet aan (live) muziek en gezelligheid. Maak er een leuk dagje van en combineer de paasmarkt met een stadswandeling. Zo kom jij zeker je paasweekend goed door! 

Speak Your Mind

*