Servings | Prep Time | Cook Time |
1persoon | 5minuten | 5minuten |
Servings | Prep Time |
1persoon | 5minuten |
Cook Time |
5minuten |
Instructions
- Breng wat water aan de kook in een steelpannetje/kookpot.
- Eenmaal het water pruttelt, dompel je het eitje zachtjes onder met behulp van een lepel.
- De ideale gaartijd voor een zachtgekookt eitje is afhankelijk van de grootte van je ei. 3 minuten volstaat voor eerder kleine eieren, 4 minuten volstaat vrijwel altijd.
- Terwijl het eitje pruttelt, snijd je de boterhammen in reepjes van ongeveer één centimeter dik (de zogenaamde soldaatjes).
- Haal het ei tijdig uit het kokend water en serveer met de soldaatjes, wat peper, zout en eventueel nog wat boter.
Recipe Notes
Om te vermijden dat eieren barsten, kan je een klein gaatje in de eierschaal maken (met behulp van een naald of een eierprikker). Een scheutje azijn aan het kookvocht toevoegen helpt ook - het eiwit zal dan sneller stollen mocht er toch een barst ontstaan.
Share this Recipe
Speak Your Mind