Geschikte bijgerechten voor kerst aan het zoeken? Dan is dit recept een geknipte kandidaat! Beetgare spruitjes met zachte stukjes brie, knapperige pecannoten en zoetzure cranberry's vormen samen een machtig geheel van smaken dat op elke feestelijke tafel past rond kerst en nieuw.
Geschikte bijgerechten voor kerst aan het zoeken? Dan is dit recept een geknipte kandidaat! Beetgare spruitjes met zachte stukjes brie, knapperige pecannoten en zoetzure cranberry's vormen samen een machtig geheel van smaken dat op elke feestelijke tafel past rond kerst en nieuw.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 500 gram spruitjes
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 75 gram gedroogde cranberries
- 75 gram peccannoten
- 100 gram brie
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kuis de spruitjes door de buitenste blaadjes te verwijderen en de harde onderkant weg te snijden.
- Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Gaar de spruitjes tot ze beetgaar zijn (5 à 10 minuten).
- Snipper ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Stoof aan in een klontje boter in een ruime braadpan.
- Giet de beetgare spruitjes af, laat heel even uitlekken en voeg dan toe aan de pan. Schud op en laat eventjes verder bakken in de bruisende boter.
- Hak de pecannoten grof en voeg samen met de cranberries toe. Schud opnieuw op, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snijd de brie in hapklare stukjes en leg ze bovenop de spruitjes. Roer niet meer om maar haal van het vuur en laat onder deksel nog enkele minuutjes rusten zodat de brie licht kan smelten.
- Lekker bij alle typische, winterse kerstgerechten: wild, kalkoen, stoverij,... Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind