Zo scoor jij punten voor Vaderdag! | Recepten.be Zo scoor jij punten voor Vaderdag! | Recepten.be

 

Recept - Zo scoor jij punten voor Vaderdag!

Zo scoor jij punten voor Vaderdag!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mei is de maand dat we Moederdag vieren en in juni maken we plaats voor Vaderdag! De dag waarop we iedereen die de vaderlijke rol op zich heeft genomen wat meer waardering geven. Maar hoe doe je dat nu? Vroeger maakten we knutselwerkjes op school, dat veranderde langzaam aan naar het kopen van cadeautjes. Omdat we allemaal weten dat de liefde bij mannen door de maag gaat, is iets organiseren waarbij eten aan te pas komt een topidee. Bovendien is tijd samen doorbrengen van onschatbare waarde en daarbij het mooiste cadeautje dat je kunt geven. Met deze activiteiten maak jij je papa sowieso blij! 

Free Wijnfles Gieten Op Wijnglas Stock Photo

Wijnspijs wandeling 

Een echte zondagmiddag activiteit en zeker voor Vaderdag: een wijnspijs wandeling. In Nederland is het al populair en nu in België zie je het ook steeds meer. Steden als Gent en Antwerpen doen ook mee met de hype. Tijdens zo’n wandeling loop je door de stad langs alle deelnemende restaurants. Daar schuif je dan aan tafel aan voor een culinair hapje met een bijpassende wijn. Je proeft bijzondere smaken en je ziet meteen de mooiste pareltjes van de stad! 

Free Gratis stockfoto met balk, bar, bier Stock Photo

Bierproeverij 

Als je vader geen fan is van wijn, dan is een bierproeverij of een high beer een succesvollere optie. Neem je vader mee op een kroegentocht door je favoriete stad. Vergeet ook zeker niet om de lekkerste snacks bij je biertjes te bestellen, een kroegentocht op een lege maag is niet aanbevolen.

Free Bearded father with backpack in casual warm outerwear standing on wooden pier and holding hand of little kid standing in boat on lake in mountains Stock PhotoBootje varen

Juni is de perfecte maand om een bootje te huren en de dag op het water door te brengen. Neem een picknickmand mee met zijn lievelingshapjes en snacks en you are good to go! Met vers fruit, brownies en sandwiches scoor je altijd goed. Als je de ingrediënten van je sandwich apart verpakt en meeneemt, voorkom je dat het brood zompig wordt en kun je op de plek van bestemming je eigen broodje goed beleggen. Geniet van jullie snacks terwijl je dobbert op het water, een kleurtje krijgt en je je vaarkunsten verbetert.   

Free Men with a Child on a Kitchen Stock Photo

Kookworkshop

Vindt je vader het ook leuk om te koken, geef hem dan een kookworkshop cadeau. Zo kunnen jullie samen als echte chefs aan de slag om de lekkerste creaties te maken. Het leuke van dit idee: na je workshop kun je zelf je eigen gemaakte culnaire gerecht proeven. Dat is gegarandeerd genieten! 

Free Stylish street cafe with white furniture and signboard stand Stock Photo

Citytrip

Als je de mogelijkheden hebt om een weekendje weg te geven, dan is dat natuurlijk een leuk idee. De bestemming hoeft niet meteen aan de andere kant van de wereld te zijn. Dichtbij vind je genoeg leuke steden en verstopte parels die wachten om door jullie ontdekt te worden. Als je het buitenland kiest, kun je genieten van een andere culinaire keuken. Ontdek samen heerlijke gerechten, proef ongekende smaken en laat je verrassen. Blijf je toch binnen België, dan kun je altijd exotische restaurantjes opzoeken. Zo krijg je toch een beetje de buitenlandse sferen mee. 

Wat je met Vaderdag ook gaat doen, geniet deze dag vooral van elkaars aanwezigheid en het heerlijke eten dat jullie gaan eten. Weet jij al waar jullie samen naartoe gaan? 

Speak Your Mind

*