Tips voor een culinair geslaagde Vaderdag | Recepten.be Tips voor een culinair geslaagde Vaderdag | Recepten.be

 

Recept - Tips voor een culinair geslaagde Vaderdag

Tips voor een culinair geslaagde Vaderdag
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De liefde van de man gaat door de maag en dat is niet anders voor papa’s! Speciaal voor Vaderdag geven wij jou de beste tips om er een culinair festijn van te maken voor jou en je papa. Of jullie nu samen op stap gaan of gezellig thuis de barbecue aansteken, het zal hoe dan ook een heerlijke dag worden!

Een simpel ontbijt

Net zoals het typische ontbijt op bed met Moederdag, vinden papa’s het ook fijn om vanaf het begin van de dag verwend te worden. Al hoeft een ontbijt niet helemaal versierd te worden met bloemetjes, latte-art en versierde pannenkoekjes, wordt de moeite van een simpel ontbijt wel geapprecieerd. Hou het dus eenvoudig en kies voor klassiekers. Zo sla je de bal bijvoorbeeld nooit mis met een omelet met spek en een simpel tasje koffie.

High Beer

Een high tea, of afternoon tea is een heel fenomeen in Engeland. Met een lekker kopje thee en heerlijke gebakjes, sandwiches en ander lekkers dat de smaak van de thee complementeert, is dit een welbekende namiddagse activiteit. Maar wat als je deze activiteit een tikkeltje ‘stoerder’ maakt en op maat van je papa kan doen? Dat kan met een high beer natuurlijk. Dit kan je gewoon doen bij een lokale brouwerij. Vraag een tasting aan met een assortiment hapjes en laat je bekoren door de diverse smaken van bier. Ben je toch meer op je gemak thuis? Dan houdt niets je tegen om er thuis zelf eentje te organiseren. En als je zelf geen bierfanaat of nog te jong bent, houdt niets je tegen om een cadeaubon te geven voor zo’n gezellige namiddag.

De klassieke BBQ

Er gaat niets boven een goed stuk vlees. Nu het zonnetje er weer door begint te komen en het kwik begint te stijgen, is dit het uitgerekende moment om die barbecue weer aan te steken. Jij doet natuurlijk het meeste werk, zodat jouw papa enkel maar zijn voetjes onder tafel hoeft te schuiven. Maar laat voldoende ruimte om de echte BBQ-master een kijkje te laten nemen naar jouw vuurtje en tips te geven voor jouw kookkunsten.

Een aangepaste menu

Natuurlijk is elke papa anders. De sportieve, de fijnproever, de veggie-papa,… Pas je menu aan naar de smaak van jouw papa en er kan niets mis gaan. Durf je de uitdaging van de fijnproever niet aan te gaan en zijn sommige menu’s toch iets te complex voor jou? Maak het je dan niet te moeilijk en bestel een dinerbox van zijn favoriete restaurant.

Speak Your Mind

*