Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur | Recepten.be Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur | Recepten.be

 

Recept - Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur

Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

In de zomer is het soms zo warm, dat een volledige maaltijd met aardappelen en vlees wat te veel lijkt. We snakken eerder naar een fris drankje of een lekker stuk fruit om onder de zon van te genieten. Deze dingen hoeven niet enkel lekker te zijn, maar kunnen ook nog eens super gezond zijn, want met het sap en de voedingsstoffen van fruit kan je een heerlijke detox maken.

Wat is detoxen?

Detoxen of ontgiften is een kuur die je één, twee of meerdere dagen kunt volgen. Meestal zijn het flesjes met sapjes die allerlei gezonde voedingsmiddelen, vitaminen en nutriënten bevat. In plaats van volledige maaltijden te eten, drink je tijdens deze detox enkel en alleen de flesjes met fruit en groenten in. 

De voordelen van detoxen

Dat kan inderdaad wat intimiderend klinken, maar een deftige ontgiftingskuur heeft tal van voordelen. Eerst en vooral begin je automatisch aan een gezondere levensstijl. Ten tweede kan je met een detox ook nog eens wat gewicht verliezen, zo zie je er niet enkel beter uit maar voel je je ook beter. Er zijn natuurlijk nog tal van tips om gewicht te verliezen, maar detoxen is misschien wel de meest gezonde.

Tal van mensen hebben namelijk gezegd dat ze zich tijdens en na een detoxkuur een stuk energieker en helderder voelden. Deskundigen raden je wel aan voorzichtig om te springen met een detox. Kom je van een erg ongezonde levensstijl? Dan kan het zijn dat je je soms wat vermoeid of slap voelt. Geen probleem, je kan dan een gezonde snack maken en daar lekker van genieten, je voelt je gegarandeerd een stuk beter.

Hoe ga je te werk

Je begint natuurlijk met het kiezen van je groenten en fruit, die hebben allemaal eigen manieren waarop ze je lichaam kunnen helpen. Eenmaal je die hebt gekozen, kan je aan de slag. Snij je fruit in kleine blokjes van ongeveer 3 cm op 3 cm. Die steek je in een slow juicer, dat is een machine die al het sap en vitaminen uit je fruit of groente haalt. Een slowjuicer doet er iets langer over, maar zorgt vaak voor echt sap in plaats van een dikke puree. Eenmaal al je groenten geperst zijn, moet je die enkel in een fles in de koelkast steken. Makkelijk, toch?

Extra tips

Zoals eerder vermeld hebben elke groente en fruit een eigen functie die kan helpen in jouw lichaam, bij volgende groenten is dat dit:

  • Spinazie: is een echte wonder groente en heeft anti-kanker eigenschappen. Het is ook super goed voor je weerstand en je ijzer gehalte.
  • Komkommer: vermits komkommer hoofdzakelijk uit water bestaat, is de groente fantastisch om te detoxen en heeft ook nog eens een goed effect op je nieren.
  • Wortelen: wortelen zijn gevuld met vitamine K en potassium en verbetert ook de kwaliteit van je ogen.

Speak Your Mind

*