Ideeën om kinderen groenten te laten eten | Recepten.be Ideeën om kinderen groenten te laten eten | Recepten.be

 

Recept - Ideeën om kinderen groenten te laten eten

Ideeën om kinderen groenten te laten eten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kinderen groenten laten eten is niet altijd de makkelijkste opdracht. Toch is het belangrijk dat ze er voldoende binnenkrijgen want groenten bevatten vitamines, mineralen en vezels die onmisbaar zijn voor een goede werking van ons lichaam. Hoe pak je dit nu het beste aan?

Doe er gewoon over

Toon dat groenten simpelweg deel uitmaken van de maaltijd. Maak er niks speciaal van want dan worden kinderen argwanend. Je moet dus heel gewoon doen over groentjes en dan zullen kinderen zich hierover geen vragen stellen.

Maak er sap van

kookboek groentensapEen makkelijke manier om veel vitaminen binnen te krijgen is via groentesapjes. Je kan meerdere groenten door elkaar mixen, zodat je er zelfs stiekem een groentesoort tussen kan doen waar je kinderen minder gek op zijn. In het kookboek ‘Stoere Sapjes Voor Eigenwijze Kids’ kan je genoeg inspiratie opdoen want hierin staan 60 recepten voor een vrolijk glas vol gezondheid!

Verstop de groenten

Om kinderen makkelijk groenten te laten eten, hebben ze best niet door dat er groentjes in het gerecht zitten. Meng ze door hun favoriete gerecht. Neem bijvoorbeeld balletjes in tomatensaus en voeg er wat worteltjes of courgetten reepjes aan toe. Bak een pizza met een groentebodem of maak een lekkere lasagna met aubergine, hiermee scoor je zeker en vast!

Maak er iets leuk van

leuke groentenJe kan gewoon doen over groenten, maar je kan er ook een feest van maken. Zorg ervoor dat kinderen de groenten het liefste op hun bord zullen zien. Snijd ze in leuke vormen, gebruik groenten met opvallende kleuren. Tegenwoordig vind je ook groenten in mini formaat, zodat je ze makkelijk mee naar school kunt nemen als tussendoortje.

Of wat dacht je van de magische tovergroentjes uit de Delhaize? Kinderen worden beloond wanneer ze groenten eten door middel van een sticker spel en afleveringen. Geef de groenten gekke namen en je zult zien dat je kinderen er dol op zullen zijn!

Laat je kinderen beslissen

Geef de touwtjes in handen van je kinderen en laat ze mee beslissen wat er gegeten wordt. Kinderen worden graag betrokken. Vraag dus of ze morgen broccoli of boontjes willen eten. Wanneer ze die groenten de volgende dag voorgeschoteld krijgen zullen ze hier waarschijnlijk minder moeilijk over doen, want het is hun keuze.

Speak Your Mind

*