Dit mag niet ontbreken op de kersttafel | Recepten.be Dit mag niet ontbreken op de kersttafel | Recepten.be

 

Recept - Dit mag niet ontbreken op de kersttafel

Dit mag niet ontbreken op de kersttafel
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De kerstdagen komen er weer aan, een drukke periode voor iedereen, maar vooral als je zelf een kerstdiner moet organiseren. Kerst draait om gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk heel veel lekker eten. Zodat jij zeker niets vergeet, hebben we op een rijtje gezet wat niet mag ontbreken op tafel!

Aperitiefhapjes

Een kerstfeestje begint altijd met een lekker drankje en een aantal aperitiefhapjes. Mini worstenbroodjes en ovenhapjes met bladerdeeg zijn altijd een groot succes. Wil jij het dit jaar anders aanpakken? Schotel dan eens kleine toastjes of schaaltjes met wildpaté gecombineerd met veenbessen voor. Het is snel klaar en kan wel eens de ster van de avond worden. Let erop dat je niet te veel hapjes op tafel zet, je wil natuurlijk dat er nog genoeg eetlust is om de rest van het diner op te peuzelen.

Variatie, maar niet te veel

Het is altijd goed om een aantal verschillende gerechten op tafel te zetten, maar overdrijf hier niet in. Als je met iedereen zijn voorkeur rekening moet houden, dan zie je na een tijdje de bomen door het bos niet meer. Bereid dus slechts 2 of 3 verschillende opties voor waaruit je gasten kunnen kiezen. Of ga bijvoorbeeld enkel voor kalkoen, maar voorzie een aantal verschillende bijgerechten. Zijn er veel kinderen aanwezig op je kerstfeestje? In dat geval kun je voor hun wel een speciale menu opstellen. Kinderen zijn namelijk erg kieskeurig als het om eten gaat. Gelukkig zijn ze ook snel tevreden en smullen ze maar al te graag van simpele gerechten zoals chicken nuggets en frietjes of spaghetti. 

DessertEen lekkere afsluiter

Vaak heeft iedereen al zo lekker gegeten dat een dessertje er niet meer bij kan. Hebben jouw gasten wel nog een gaatje? Presenteer dan een luchtig nagerecht zoals bavarois of maak een dessert-buffet met bite-size verwennerijen zoals pralines, koekjes en mini-desserts. Ideaal voor bij de koffie en zo kan iedereen kiezen waarmee ze de avond willen afsluiten. Ook is er minder verspilling dan wanneer je iedereen een bordje vol geeft.

Entertainment

Het heeft niets met eten te maken, maar daarom niet minder belangrijk, vooral als je kinderen hebt. Als jonge kindjes zich vervelen, gaan ze ofwel veel lawaai maken of laten ze hun stoute kant zien. Dat is iets wat je zeker niet wilt op een gezellige kerstavond. Om iedereen op het rechte pad te houden, kun je een aantal leuke kleurplaten afdrukken of gezelschapsspelletjes op tafel leggen. Of print een aantal instructies of zodat ze zelf aan de slag kunnen met knutselwerkjes. Plezier en rust voor de ouders gegarandeerd!

Speak Your Mind

*