Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen

 

Recept - Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hier is een heerlijk recept voor spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen. Dit gerecht is fris, romig en vol van smaak, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 300 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 biologische citroen (sap en rasp)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de spaghetti: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook met de schil en citroensap van één citroen (enkel het gele gedeelte. Het witte is bitter en niet lekker) en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Op deze manier krijgt je spaghetti al de gewenste citroen smaak. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Bereid de garnalen: Verhit de extra virgin olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat hij begint te geuren (ongeveer 30 seconden). Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant, of totdat ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  3. Maak de saus: Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe aan dezelfde pan. Roer goed door en voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de saus te dik is, kun je wat van het achtergehouden kookvocht van de pasta toevoegen om deze wat dunner te maken.
  4. Meng de spaghetti en garnalen door de saus: Voeg de afgegoten spaghetti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Voeg de gebakken garnalen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Serveer: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de fijngehakte peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Voeg extra citroenrasp toe voor een frisse smaak, indien gewenst.

Geniet van je heerlijke bord spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen!

Speak Your Mind

*