Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Instructies
- Rol het bladerdeeg uit en laat het even op kamertemperatuur komen - dit werkt makkelijker.
- Druk ronde vormen van zo'n 10 centimeter diameter uit het deeg. Wat overblijft kan je eventueel opnieuw kneden en uitrollen met behulp van een deegrol.
- Schil de appel en snijd in fijne maantjes (zo'n halve centimeter dik).
- Leg net voorbij de helft van elk schijfje deeg een stukje appel en plooi toe. Indien het stukje appel te groot is om het deeg netjes dicht te plooien, kan je er altijd een stukje afsnijden.
- Druk de rand goed aan en zorg voor een mooi reliëf door er de tanden van een dessertvorkje in te drukken.
- Kluts het ei samen met de suiker en bestrijk elke mini-appelflap. Zo worden ze keurig goudgeel en krijgen ze een zoet korstje.
- Schuif de appelflapjes in een voorverwarmde oven (180) en laat 10 tot 15 minuutjes bakken. De mini-appelflappen zijn klaar eenmaal ze mooi opgeblazen en goudgeel zijn. Smakelijk!
Notities
Je kan de appel door eender welk stukje fruit vervangen,ook chocolade is een prima vervanger indien je graag wil variëren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind