Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram spaghetti
- 150 gram reepjes gerookt spek Of Pancetta (Italiaans spek).
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 100 gram gemalen kaas
- 1 el boter of olijfolie
- peper en zout
- eventueel wat basilicum en oregano
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Klop de eieren los en voeg samen met de helft van de gemalen kaas. Laat dit mengsel even rusten.
- Zet een grote pot licht gezouten water op het vuur en voeg de spaghetti toe wanneer het water kookt. Kook de spaghetti Al Dente (beetgaar). Giet, eenmaal gaar, af maar bewaar het kookwater.
- Pel terwijl de pasta gaart het teentje look en plet het met de zijkant van een mes of een lookpers. Bak het spek of de Pancetta samen met de look in een weinig vetstof.
- Meng de spekjes (zonder het geplette lookteentje) en het eimengsel onder de spaghetti en kruid met peper en zout en eventueel wat de basilicum en oregano. Voeg, indien nodig, nog enkele eetlepels kookwater toe. Dien onmiddellijk op met de resterende kaas.
Notities
De basis is eenvoudig, maar je kan altijd uitbreiden en variëren. Voeg bijvoorbeeld wat champignons toe of kook de spaghetti in water met wat kruiden- of lookboter om extra smaak toe te voegen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind