Mediterraan | - deel 38 Mediterraan | - deel 38

 

Recepten - Mediterraan

Macaroni met kaas en ham

Macaroni met kaas en ham
Een absolute klassieker die jong en oud wereldwijd doet likkebaarden.

Pasta met scampi in een romige kerstomatensaus

Pasta met scampi in een romige kerstomatensaus
Een pastabereiding kan waanzinnig lekker zijn en is doorgaans niet moeilijk om te maken. Elke Italiaan zal je vertellen dat de basis van een goede pasta begint bij delicate eenvoud - een woord dat perfect bij dit, verrassend, lekker en zelfs feestelijk recept past.

Aardappelsalade

Aardappelsalade
Een aardappelsalade kan je op bijzonder veel manieren klaarmaken. Dit receptje vertelt je slechts één manier, perfect voor de onzekere beginner of de doorwinterde chef die een variant wil proberen. Deze salade is erg veelzijdig, als voorgerecht, bijgerecht, bij de barbecue,... Aan jou de keuze!

Provençaals gehaktbroodje met penne

Provençaals gehaktbroodje met penne
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.

Tortellini in een kruidige tomatensaus

Tortellini in een kruidige tomatensaus
Pasta in alle mogelijke vormen, maten en smaken is uiteraard het nationale uithangbord van Italië. Vaak maken we de fout om de pasta te verdrinken in rijke sausen, terwijl elke Italiaan je zal vertellen dat een pastasaus eerder eenvoudig en vooral beperkt in hoeveelheid moet zijn. Dit recept toont je alvast een makkelijke manier om dat ideaal te bereiken.

Zomerse salade met scampi

Zomerse salade met scampi
Een terrasje, fijn gezelschap, het zonnetje en een koel glas witte wijn. Kan het beter? Moeilijk, al zou deze eenvoudige salade het zomerse plaatje compleet maken.

Salade met krokant spek en appel

Salade met krokant spek en appel
Een krokante salade is snel gemaakt, prima als voorgerecht en uiteraard gezond. Met een beetje fantasie (en dit eenvoudig recept) tover je net dat ietsje meer dan sla, komkommer en tomaat op je bord.

Tortellini met spinazieroomsaus

Tortellini met spinazieroomsaus
Pasta is lekker, makkelijk te bereiden en helemaal niet duur. Tortellini is zowaar nog interessanter: deze kleine deegringetjes worden gevuld met vlees, kaas, spinazie, champignons,... waardoor je slechts een saus hoeft te bereiden en presto! Dit recept toont een eenvoudige spinazieroomsaus voor elke dag.

Pasta met champignons en knoflook

Pasta met champignons en knoflook
De Italiaanse pasta's zijn alombekend. Weet je dat je ook champignons en knoflook kunt doen in je pasta? Wij geven je nu het recept.

Linguine met scampi

Linguine met scampi
Linguine is een dunne lintpasta uit Genua die je in makkelijk in de supermarkt kan kopen. Jeroen Meus gebruikt de pasta in een eenvoudig gerecht dat tegelijk een beetje feestelijk is.