Zo maak je het koken wat makkelijker | Recepten.be Zo maak je het koken wat makkelijker | Recepten.be

 

Recept - Zo maak je het koken wat makkelijker

Zo maak je het koken wat makkelijker
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Koken is niet voor iedereen makkelijk. Sommigen zijn afhankelijk van recepten en anderen hebben er echt een hekel aan. En al kun je nog zo goed koken is het elke dag weer een strijd wat je nu weer op tafel moet zetten. Dat kan natuurlijk wat makkelijker en daarvoor hebben we een aantal tips voor jullie. Je leest ze hieronder!

Tip 1: Maak een planning

Doordeweeks zijn we alleen maar aan het haasten tussen werk, school van de kinderen en sportcomplexen. Eigenlijk is er maar weinig tijd om ook nog eens naar de supermarkt te gaan. Als je in het weekend alvast een planning maakt, hoef je doordeweeks ook geen boodschappen meer te doen. Maak daarom elk weekend een boodschappenlijstje met de gerechten die je de komende week wil gaan maken. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je wil gaan maken en heb je ook al je boodschappen in huis. 

Tip 2: Bestel een maaltijdbox

Soms zijn we toe aan iets nieuws. Even een keer een ander gerecht proberen. Het is dan best een klus om een lekker recept te vinden. Bestel daarom eens een keer een maaltijdbox met nieuwe gerechten. Je kunt dan zelf kiezen, welke gerechten je besteld. Eigenlijk maak je hierdoor dus weer een planning voor een week, alleen hoef je er niet voor naar de supermarkt, want de box wordt thuis bezorgd. Het voordeel aan zo’n maaltijdbox is dat je precies genoeg ingrediënten krijgt voor het aantal personen dat je aanvinkt, daardoor ga je dus ook nog eens voedselverspilling tegen! 

Tip 3: Koken met recepten

Als je met koken zelf niet zo creatief bent, kun je het beste recepten volgen van anderen. Dat is ook heel normaal, want soms zijn we nou eenmaal inspiratieloos als het op koken aankomt. Online zijn super veel recepten te vinden of koop bijvoorbeeld een receptenboek van een bepaalde keuken. Op die manier zet je de lekkerste gerechten op tafel, ook al heb je zelf nog zo weinig inspiratie. 

Tip 4: Vraag verzoekjes

Als je niet alleen woont, kun je natuurlijk ook de rest van het gezin erbij betrekken. Hang bijvoorbeeld elke week een lijst op waar iedereen verzoekjes voor het avondeten op mag schrijven. Daar kun jij dan weer je inspiratie vandaan halen gedurende de week. Bovendien is het een ideale oplossing als je kinderen slecht eten. Zodra ze zelf een keertje mogen uitzoeken wat er op het menu staat heb je een grotere kans dat de borden wel leeg raken. 

Tip 5: Kies voor een afhaalmaaltijd

Soms ben je zo inspiratieloos, dat je liever hebt dat iemand anders voor je kookt. Dat is natuurlijk geen ramp, kies op zo’n moment dan voor een afhaalmaaltijd. We hebben het dan niet per se over chinees, frietjes of andere ongezonde gerechten. Als je goed op zoek gaat, zijn er ongetwijfeld zaken of mensen in de buurt, waar je gezonde maaltijden kan afhalen. Zo eet je toch gezond, maar hoef je het zelf niet te bereiden. Ongezonde maaltijden zijn uiteraard ook helemaal toegestaan, als je daar op dat moment zin in hebt.

Tip 6: Maak een voorraad

Of je nou alleen woont of een gezin hebt, het is altijd handig om extra gerechten in de vriezer te hebben. Makkelijk om naartoe te grijpen als je afspraak uitloopt en je niet op tijd thuis bent om te koken. Of als je een maaltijd mee wil nemen voor onderweg bijvoorbeeld. Pasta of lasagne is dan bijvoorbeeld ideaal en deze kun je makkelijk goed houden in de vriezer. Hetzelfde geldt voor rijstgerechten en soepen. Deze zijn ideaal voor een noodsituatie. Kook dus bijvoorbeeld elke keer extra pasta om in te vriezen. Of maak in het weekend een grote pot soep voor in de diepvries.

Speak Your Mind

*