Zo kom je volledig tot rust tijdens het koken | Recepten.be Zo kom je volledig tot rust tijdens het koken | Recepten.be

 

Recept - Zo kom je volledig tot rust tijdens het koken

Zo kom je volledig tot rust tijdens het koken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Koken is een van de huishoudelijke taken, waar vaak niet onderuit te komen is. Het is meestal zo dat het niet gedaan wordt als jij het niet doet. Dat is op zich niet erg, maar dan moet je wel je gang kunnen gaan in de keuken. Hoe zorg je er nou voor dat je je volledig kan storten op het koken? Ook wel anders gezegd: hoe kom je volledig tot rust als je staat te koken? Dat lees je in dit artikel.

Wees goed voorbereid 

Als je ongestoord wil koken, dan moet je wel zorgen dat je er helemaal klaar voor bent. Dat houdt ten eerste in dat je weet wat je gaat maken. Je hebt het recept of kookboek bij wijze van spreken al klaar liggen. Daarnaast is het belangrijk om alle ingrediënten al in huis te hebben. Er is namelijk niks zo vervelend als tijdens het koken naar de supermarkt moeten. Dan kun je je namelijk niet ongestoord op het eten focussen. Een goede voorbereiding zorgt dus al voor heel veel rust. 

Sluit de jaloezieën 

Vervolgens is het verstandig om de jaloezieën een beetje te sluiten, voordat je begint met koken. Niemand heeft namelijk zin in pottenkijkers. Bovendien leidt het ook alleen maar af, terwijl je gefocust moet zijn op het klaarmaken van het eten. Bij INHUIS Plaza heb je aluminium jaloezieën en houten jaloezieën die passen bij elk interieur, en die je gemakkelijk kunt sluiten. Jaloezieën zijn in de keuken erg ideaal, vanwege het gemakkelijk schoonmaken en omdat je ze zo kunt draaien, dat niemand naar binnen kan kijken. Het voordeel is dat je nog steeds genoeg licht binnenkrijgt.

Ook elke andere raamdecoratie zou je willen sluiten tijdens het koken. Het zorgt namelijk toch voor een bepaalde rust, dat niemand vanuit buiten op je kan letten. Het is namelijk nogal een akelig idee dat iemand vanuit buiten alles mee kan volgen. Sluit daarom lekker je raamdecoratie af, zodat je jezelf volledig kan richten op het koken.

Een muziekje op

Koken is ook meteen een mooi moment om je heupen los te gooien. Dat kan namelijk prima als je je groenten staat te snijden of in de pan staat te roeren. Koken is voor sommigen ook echt een moment van ontspanning. Even een moment voor jezelf. Zet dus lekker een muziekje op en neem dat moment ook. De gordijnen zijn immers dicht, dus niemand kan jou zien swingen. 

Maak bijvoorbeeld een heerlijke playlist met allemaal vrolijke muziek. Dan kun je de heupen flink losgooien en ondertussen nog wat valse noten meezingen. Ook dat hoort erbij als je staat te koken natuurlijk. Nu alleen nog opletten dat je niet vastgelegd wordt door iemand van je gezin! 

Neem de tijd ervoor

Het is belangrijk om je tijd te nemen voor het koken. Je moet het namelijk niet overhaasten. Zorg dat je bijvoorbeeld op tijd begint, zodat je genoeg tijd hebt. Het kan dan ook schelen om ‘s morgens al te bedenken wat je gaat eten. Dan weet je namelijk ook of iets lang op moet staan. Daar kun je dan weer rekening mee houden met de indeling van je dag. 

Soms is het ook fijner om ‘s ochtends al alles te maken. Lekker wanneer je het huis voor jezelf hebt en iedereen op school en werk is. Dan kun je lekker je eigen gang gaan en de muziek goed hard zetten. ‘S avonds hoef je het dan alleen nog meer op te warmen. Dat past soms net wat beter in het schema. Bovendien hoef je dan niet zo te haasten. Als je dat gaat doen, zul je namelijk altijd zien dat er iets misgaat. En dat is niet de manier om tot rust te komen tijdens het koken.

Speak Your Mind

*