Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent | Recepten.be Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent | Recepten.be

 

Recept - Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent

Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voor veel mensen is koken een hobby. Sta jij ook graag in keuken? Wij hebben een opsomming gemaakt van situaties die jij ongetwijfeld zult herkennen!

1 – Je wilt altijd het recept weten.
Ga je bij vrienden eten of ben je op een feestje waar heerlijke hapjes geserveerd worden? Zodra jij iets lekkers ziet, ga je op zoek naar de gastheer- of vrouw om naar het recept te vragen! Vervolgens kun je niet wachten om het recept een keertje zelf uit te proberen.

2 – Je kijkt het liefst naar kookprogramma’s.
Zodra de televisie aan gaat, grijp jij naar de afstandsbediening om op zoek te gaan naar een kookzender. Beroemde tv-koks zoals Jamie Oliver en Nigella Lawson zie jij als grote inspiratiebronnen. Je vindt het geweldig om te zien hoe zij een verrukkelijke ‘Sunday roast’ of luchtige chocoladetaart bereiden. Daarnaast vind je kookwedstrijden ook geweldig. Stiekem droom je ervan om de volgende Masterchef van Nederland of België te worden.

3 – Gratis inspiratiemagazines neem jij altijd mee
Elke keer als jij naar de supermarkt gaat, neem jij een gratis blad mee. Je vindt het namelijk leuk om in jouw vrije tijd er doorheen te bladeren. De meeste magazines staan vol met recepten die passen bij de aanbiedingen van deze week. Als jij een avondje inspiratieloos bent, kun je hier ideetjes uit halen.

4 – Jouw keukenkastjes zitten stampvol
Jij houdt van experimenteren en het komt vaak voor dat je soms iets nodig hebt dat je nog niet in huis hebt. Dat is voor jou geen reden om het gerecht niet te maken. Als je een exotisch ingrediënt nodig hebt, race jij ervoor naar de toko of speciaalwinkel. Je bent een verzamelaar van verschillende kruiden, oliën, sausjes en smaakmakers.

5 – Je vindt het niet erg om veel tijd te besteden in de keuken
Er zijn genoeg mensen die niet van uitgebreid koken houden. Vaak vinden ze het saai, teveel moeite of tijdrovend, maar deze mening deel jij niet. Jij vindt het juist leuk om in het weekend een 3-gangen diner op tafel te zetten. Vooral bij speciale gelegenheden trek jij alles uit de kast. Geef je een feestje? Dan maak je minstens vijf verschillende hapjes. Is er iemand jarig? Jij staat dan de hele ochtend in de keuken om een taart te bakken.

Hoeveel situaties herken jij? Of weet je iets wat er zeker tussen moet staan? Laat het ons gerust weten!

Speak Your Mind

*