Vier goede redenen om voor een maaltijdbox te kiezen | Recepten.be Vier goede redenen om voor een maaltijdbox te kiezen | Recepten.be

 

Recept - Vier goede redenen om voor een maaltijdbox te kiezen

Vier goede redenen om voor een maaltijdbox te kiezen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sinds een jaar of vijf zijn maaltijdboxen enorm populair geworden in ons land. Elke week komen er weer nieuwe klanten bij die voor een maaltijdbox kiezen. Zeker sinds corona is die ontwikkeling in stroomversnelling terecht gekomen. Maar vanwaar die populariteit?

De reden om voor een maaltijdbox te kiezen is natuurlijk per persoon verschillend. Toch zal het overgrote deel ongeveer dezelfde argumenten hebben om voor een box te kiezen. Deze boxen bieden immers heel veel verschillende voordelen. Met name de hellofresh maaltijdboxen zijn erg geliefd.

Maar wat zou voor jou een goede reden zijn om voor een maaltijdbox te kiezen? Hieronder zetten we de belangrijkste vier redenen en voordelen op een rijtje.

1.      Gevarieerd eten

Het is niet altijd even gemakkelijk om meer variatie in je dieet aan te brengen. Vaak vallen we toch weer terug op een standaard weekmenu. Voor je lichaam is het echter heel belangrijk om van wat meer variatie te genieten. Dit maakt dat er geen tekorten ontstaan. Dit vraagt meestal om inspiratie die we zelf niet kunnen opbrengen. Een maaltijdbox maakt gevarieerd eten een stuk gemakkelijker.

Neem alleen al HelloFresh. Hierbij verschijnen wekelijks een twintigtal nieuwe recepten om uit te kiezen. Op die manier kun je wekelijks geheel nieuwe gerechten kiezen. Zo leer je nieuwe groentes en kruiden kennen, ontdek je nieuwe smaken en geniet je dus van nóg meer variatie binnen jouw eigen voedingspatroon.

2.      Minder voedselverspilling

Soms is het lastig inschatten hoeveel ingrediënten je nodig hebt. Dit maakt dat er veel te veel eten weggegooid wordt in ons land. Producten die simpelweg niet meer goed zijn doordat ze te lang in de koeling liggen of ingrediënten waarvan niet alles wordt gebruikt in een recept en vervolgens zonder nadenken wordt weggegooid. Hartstikke zonde! Met een maaltijdbox kan dit voor een groot deel voorkomen worden. Alle porties zijn namelijk nauwkeurig afgewogen. Zo weet je zeker dat alles in box ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Hierdoor zal er minder voedselverspilling ontstaan.

Extra tip: ook mealprepping kan helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Zeker handig nu de vakanties weer voorbij zijn!

3.      Je hoeft niet meer zo vaak naar de supermarkt

Een supermarkt bezoekje is tegenwoordig niet altijd even leuk meer. Alleen al de stress in de rijen, de enorme hoeveelheid tijd die je kwijt bent om enkele producten te halen en alle koopjes waar je niet vanaf kunt blijven, maken dat je hier liever weg wilt blijven. Het voordeel van een wekelijkse maaltijdbox is dat je veel minder vaak naar de supermarkt moet. Hier hoef je enkel nog drinken, verzorgingsproducten en schoonmaakproducten te kopen. De rest heb je al in huis. Zo bespaar je wekelijks enorm veel tijd om leuke(re) dingen te doen.

4.      Vegetarisch eten wordt toegankelijker

Vegetarisch en veganistisch eten lijkt de toekomst te worden. We worden steeds meer gestimuleerd om zonder dierlijke producten te koken. Als je geen veganist van nature bent, zal het best lastig zijn om goed gerecht te bereiden. Inmiddels zijn er ook heel veel gerechten binnen de maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. Zo leer je eenvoudig zonder dierlijke producten te koken, zonder dat je hier zelf al te veel moeite voor hoeft te doen.

Speak Your Mind

*