Meal prepping: zo doe je dat! | Recepten.be Meal prepping: zo doe je dat! | Recepten.be

 

Recept - Meal prepping: zo doe je dat!

Meal prepping: zo doe je dat!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het is september: de vakantie zit erop en je kinderen gaan terug naar school. Kortom het leven wordt weer een beetje drukker. Het is zoeken naar tijd om lekkere maaltijden op tafel te zetten. Met meal prepping serveer je iedere avond een lekkere en gezonde maaltijd zonder na je werk nog een uur in de keuken te staan. Ook de school lunches van je kinderen kan je makkelijk voorbereiden. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Voorbereiding is key

lunchEerste keer meal preppen? Zorg ervoor dat je een goede planning hebt. Neem de tijd om door je favoriete kookboeken te bladeren en foodblogs te lezen. Daar zal je zeker genoeg inspiratie vinden! Noteer welke maaltijden je op welke dag wil eten en schrijf alle ingrediënten op. Probeer voedzame recepten te kiezen met een aantal dezelfde ingrediënten, zodat je geen 10 verschillende groenten moet kopen. Eens je boodschappenlijstje af is en je naar de winkel bent geweest, is het tijd om te meal preppen. Eén keer per week, op je vrije dag of in het weekend, bereid je alle maaltijden voor. Snij en kook alle groenten, de pasta/rijst en bak het vlees of de vis. Daarna verdeel je alles in goed afsluitbare vershoudbakjes. Het enige wat je iedere avond nog moet doen, is het eten opwarmen en smullen maar!

Meal prepping kan nog veel verder gaan dan enkel het avondeten. Je kan ook al het fruit en bijvoorbeeld snackgroenten wassen en snijden. Zo is het voor je kinderen gemakkelijker om een lekkere snack te eten als ze thuiskomen van school of is het ‘s ochtends simpel om snacks mee te geven naar school. Zo bespaar je heel wat tijd en eet iedereen gezond. 

Potjes, zakjes, schaaltjes, …

Om te meal preppen heb je een heleboel vershoudbakjes nodig. Investeer dus in goed afsluitbare zakjes en potjes die in de diepvries kunnen. Ook labels zijn erg handig! Hang op elk potje een label met daarop wat erin zit en de datum. Zo weet je perfect of de maaltijd nog goed is. Wil je een echte feestmaaltijd als lunch? Koop dan een bento box. Deze boxen hebben verschillende vakjes en houden het eten vers. 

Lekker lunchen

bento boxIedere dag dezelfde boterhammen mee naar het werk of naar school: dat wordt saai. Hoewel kinderen niet snel een boterham met choco beu worden, is het toch een goed idee om ze af en toe eens wat anders mee te geven naar school. Een goed alternatief zijn wraps. Beleg ze met kipfilet en een aantal groenten of maak er eentje met parmaham en pesto. De mogelijkheden zijn oneindig. Vergeet niet om je kind gezonde snacks mee te geven, denk bijvoorbeeld aan kerstomaatjes of stukjes komkommer. Ook een stuk fruit mag niet ontbreken op een dag school. 

Om een heerlijke lunch af te sluiten, is een dessertje natuurlijk een must. Dit moet niet veel zijn, enkele oreo’s of een stukje chocolade zijn al voldoende. 

Bij kinderen is het wel een beetje trial en error. Is de brooddoos leeg? Dan was het zeker lekker. Zo niet, dan kan je de volgende keer wat anders proberen. Wees niet bang om ze verschillende dingetjes mee te geven. Kinderen eten meer dan je denkt, zeker als ze de hele dag actief bezig zijn op school.

Speak Your Mind

*