Tips en trucs voor het bakken van de perfecte fondant taart | Recepten.be Tips en trucs voor het bakken van de perfecte fondant taart | Recepten.be

 

Recept - Tips en trucs voor het bakken van de perfecte fondant taart

Tips en trucs voor het bakken van de perfecte fondant taart
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Met behulp van fondant kun je van iedere cake een waar kunstwerk maken. Voor welke gelegenheid de taart ook bedoeld is, vanwege de vele beschikbare kleuren en tools kun je binnen ieder thema een mooie taart maken. Maar hoe ga je nu precies aan de slag? In dit artikel worden de tips en trucs voor het bakken van een fondant taart besproken.

Een stevige en gladde basis creëren

Bij het decoreren van een taart met fondant, is het allereerst van belang om een gladde en stevige basis te creëren. Zorg er eerst voor dat de taart volledig is afgekoeld. Om de cake gemakkelijk uit de bakvorm te kunnen halen, is het aan te raden een siliconen bakvorm te gebruiken. Een siliconen bakvorm online kopen is snel geregeld. Na het losmaken van de cake, is het tijd om de bovenkant af te snijden om een glad oppervlak te creëren. Daarna kun je de taart bestrijken met botercrème in een smaak naar keuze. Niet alleen is dit erg lekker, het zorgt er ook voor dat de fondant beter blijft zitten. Na het uitrollen van de fondant, kun je deze voorzichtig op de cake plaatsen. Gebruik hiervoor je handen en strijk van het midden naar buiten om luchtbellen te voorkomen.

Jouw creativiteit de vrije loop laten

Na het beleggen van de cake met de eerste laag fondant, is het tijd om de taart te decoreren. De opties hiervoor zijn eindeloos, waardoor je voor ieder thema wel wat moois kunt maken. Er zijn gelukkig een heleboel tools die je kunt gebruiken om dit proces wat eenvoudiger te maken. Denk hierbij allereerst aan uitgesneden vormpjes. Zo kun je jouw gewenste vorm gemakkelijk uit het fondant snijden. Mallen zijn hiervoor ook aan te raden, bijvoorbeeld om speciale decoratieve randen te plaatsen. Daarnaast kun je met behulp van stempels en rollers speciale patronen en texturen in het fondant creëren. Wil je wat meer kleur toevoegen? Met behulp van eetbare verf kun je mooie details schilderen. Als finishing touch kun je de taart versieren met andere lekkernijen naar keuze.

Valkuilen bij het werken met fondant

Het werken met fondant is makkelijk onder de knie te krijgen. Er zijn echter een aantal veelvoorkomende valkuilen. Allereerst kunnen er bij het leggen van de eerste laag fondant nog wel eens luchtbellen ontstaan. Dit is gemakkelijk op te lossen door met een naald of cocktailprikker een gaatje te maken in de luchtbel. Hierna kun je de fondant netjes gladstrijken. Ook kan de fondant soms plakkerig worden, wat het moeilijk maakt om mee te werken. In dit geval kun je wat poedersuiker op het werkoppervlak strooien. Aan de andere kant kan fondant soms ook juist te droog worden als het te lang blootgesteld is aan lucht. Om dit probleem te voorkomen, is het aan te raden om het af te dekken met een theedoek of vershoudfolie.

Kortom, met fondant kun je voor iedere gelegenheid een mooie taart maken. Of je nu ervaring hebt met het gebruiken van fondant of niet, met behulp van de vele tools kan iedereen ermee aan de slag. Voor welke gelegenheid zou jij wel een fondant taart willen maken?

Speak Your Mind

*