Seizoensgroente en fruit in de zomer | Recepten.be Seizoensgroente en fruit in de zomer | Recepten.be

 

Recept - Seizoensgroente en fruit in de zomer

Seizoensgroente en fruit in de zomer
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De meeste groenten en fruit zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt. In de aldi folder zie je bijvoorbeeld het volgende staan. Wanneer je groen denkt is het echter beter om toch te kiezen voor lokale producten. Je vraagt je vast af waarom? 

Waarom kun je beter kiezen voor seizoensgroenten en fruit?

Seizoensgroenten en fruit zijn gewassen die in een bepaald seizoen geproduceerd worden in ons eigen land.

Lekker, vers en gezond!

Aardbeien en frambozen zijn zoeter en voller van smaak in de zomer. Pompoenen zijn smeuïger in de herfst. Dit heeft ermee te maken dat deze groenten en fruit tijdens deze seizoenen uit eigen land komen. Hierdoor ondergaan ze een minder lange reis dan geïmporteerde producten. Daarnaast blijven ze lang vers en behouden ze veel vitamines en mineralen. En voor de mensen die nooit weten wat ze willen eten: Wanneer je vasthoudt aan seizoensgebonden producten dan varieer je vanzelf binnen je voedingspatroon. 

Beter voor het milieu

Omdat de groente en fruit niet geïmporteerd hoeft te worden per vliegtuig of vrachtwagen is de totale uitstoot al een stuk minder. Maar wanneer je kiest voor groenten en fruit die buiten het seizoen om groeien betekent het vaak ook dat deze in verwarmde kassen worden gekweekt. Wees ecologischer en kies voor lokaal geproduceerde producten.

Goedkopere en voordelige prijzen

De twee genoemde punten zijn goed voor ons lichaam. Maar daarnaast is het ook nog eens beter voor je portemonnee. Op een gezonde manier geld besparen is pijnloos. Doordat er minder vervoerskosten en arbeidsuren aan te pas komen worden er minder kosten doorberekent. In de Carrefour folder kun je ook bekijken of seizoensproducten extra korting hebben. 

seizoensgroente en

Seizoensgroente

De meest duurzame keuze in de supermarkt is dus groente uit Nederland of andere Europese landen. In de supermarkt staat vermeld op het product of in het schap waar het vandaan komt. Bij twijfel kun je het altijd navragen bij een medewerker. 

Seizoensgroente deze zomer

Andijvie Bleekselderij Bloemkool Bospeen
Bosui Broccoli Chinese Kool Courgette
Doperwt IJsbergsla Komkommer Koolrabi
Kropsla Lamsoren Paksoi Peultjes
Postelein Prei Raapjes Rabarber
Radicchio Radijs Rettich Rode biet
Rode kool Romatomaat Rucola Savooie
Sperzieboon Spinazie Spitskool Suikermaïs
Tomaat Trostomaat Tuinboon Ui
Veldsla Venkelknol Vleestomaat Winterpeen
Witlof Witte kool Wortelen Zeekraal

Seizoensfruit

In Nederland worden een select aantal fruitsoorten lokaal geproduceerd. Namelijk hand- en stoofperen, appels, aardbeien en kersen. Als Nederlander zijn dit de meest duurzame fruitsoorten om te kopen. Er zijn echter ook genoeg andere fruitsoorten die in het buitenland gekweekt worden met een lage klimaatbelasting. Op de website van het voedingscentrum kun je een overzicht vinden van alle seizoensgroenten per seizoen en al het seizoensfruit. 

Duurzaam op zoek naar afgeprijsde producten

logo kimbino

Kimbino geeft om het milieu en is een groot voorstander van duurzame en ecologische producten die ook nog eens goed voor de portemonnee zijn. Daarom is de keuze snel gemaakt om papieren folders van supermarkten achterwege te laten. Online folders bieden namelijk de oplossing tegen het kappen van bomen en verspilling van papier. Naast de website kun je ook de Kimbino App downloaden voor je smartphone. Met alle winkels op zak hoef je nooit meer duurzame aanbiedingen te missen.

Speak Your Mind

*