Kerststress? Voorbereiding is de sleutel | Recepten.be Kerststress? Voorbereiding is de sleutel | Recepten.be

 

Recept - Kerststress? Voorbereiding is de sleutel

Kerststress? Voorbereiding is de sleutel
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Kerst is voor veel mensen dé tijd van het jaar. De tijd waarin we gezellig samenkomen, heerlijk samen eten en proosten op een geslaagd jaar én een nog geslaagder 2018! Tenzij je in de keuken staat, natuurlijk…

Want wanneer je in de keuken staat, is er slechts plaats voor stress. Pure paniek over het aantal gasten, wat te eten en je denkt uiteraard aan 100 manieren waarop het kerstdiner kan mislukken. Maar dat gaat je niet helpen. Wat dan wel? Een aantal goede tips. Daar kun je een hoop teleurstelling mee voorkomen!

Wat gaan we eten?
Dat is een belangrijke. Wat staat er op het menu? Is het iets dat je al eerder gemaakt hebt of ga je het voor ’t eerst proberen? Dat laatste is dapper, maar risicovol. Bedenk daarbij ook hoeveel mensen er komen eten. En natuurlijk of er speciale verzoeken zijn. Is de helft van je gasten vegetarisch? Of is iedereen juist gek op vleesgerechten? Zorg altijd voor een p(l)an B.

Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga grondig over je boodschappenlijst en check de openingstijden van de winkels waar je heen wilt! En natuurlijk kan het gebeuren dat iets niet op voorraad is. Pas je ’t menu aan of kijk je dan ergens anders? Bekijk ook het materiaal dat je hebt. Je bent waarschijnlijk niet gewend voor veel mensen te koken, dus check of je bijvoorbeeld genoeg potten, pannen en bestek hebt. Materiaal dat je een tijdje niet gebruikt hebt, zou zomaar eens niet meer kunnen werken? Check, check check!

Test je maaltijd
Voor veel mensen helpt het de maaltijd al eens (gedeeltelijk) te maken. Probeer het vandaag al eens uit en kijk welke ingredienten missen, of je de juiste hoeveelheden hebt en of je uit de voeten kunt met je keukenmateriaal.

Scheelt je een heleboel stress. Zo kun jij optimaal genieten van kerst! We wensen je fijne feestdagen!

Kerststress? Voorbereiding is de sleutel, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comments

 1. Goede tips!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Verbeeren Leo zegt:

  Ik was al met de planning begonnen, niet alleen op papier maar ook wat ik moet proberen, geen stress maar zeker spelen, vooral ik heb gasten met een andere cultuur, maar wil Belgisch blijven !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*