Jouw groentetuin | Recepten.be Jouw groentetuin | Recepten.be

 

Recept - Jouw groentetuin

Jouw groentetuin
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Als je gek bent op recepten en koken, ben je ongetwijfeld ook gek op groente en fruit. Want wat kun je heerlijk variëren met aardappels, wortelen, tomaatjes en appeltjes. De echte liefhebber gaat dit jaar dan ook voor  groente uit eigen tuin. En dat is helemaal niet zo moeilijk!

Zoals altijd: het begint bij het begin. Een tuintje. En voordat je denkt dat je een tuin van 4 hectare nodig hebt: dat is absoluut niet waar. Ook in kleine tuintjes groeien grootse groenten! In deze blog behandelen we aardappelen en doperwten. Pure winterkost.

Aardappelen
Heb jij een klein stukje tuin over? Of een pot waar minimaal 10 kilo aarde in kan? Dan kun jij aardappels kweken. Bestel de aardappelzaadjes snel en plant deze vanaf eind februari. Kies hiervoor een plekje met veel licht, het liefst in de zon. Al na 10 weken kun je resultaat hebben, dus je hoeft niet lang te wachten voor je ze aan de kook kunt brengen! Op internet kun je veel informatie vinden over het exacte poten van de aardappelen.

Doperwten
Ook de zaadjes voor doperwten kun je eenvoudig bestellen. Deze typische voorjaarsgroenten hebben een harde wand. Je moet erwten daarom doppen voor je ze kunt eten. Tip: voor je de zaden in de grond stopt, laat je ze het best eerst 3 dagen in water weken. Wanneer je een klein worteltje ontdekt, kun je beginnen met zaaien. Doperwten gaan ongeveer 2 of 3 cm diep in de grond en hebben direct water nodig. Wanneer het gewas opkomt, hou je de oogst in de gaten. Jonge doperwtjes zijn namelijk extra lekker!

Wat je dit jaar ook wilt kweken, we zouden graag de resultaten zien. Volg ons daarom op Facebook en upload de foto’s van jouw geslaagde oogst of stuur ons een foto van de maaltijd die je hebt gemaakt met jouw eigen ingredienten!

Heb je nu helemaal geen tuin? Niet getreurd! Je kunt zelfs kweken in eigen mini-tuintjes. Die zet je gewoon bij het raam of op je balkon. Simpel toch?

Jouw groentetuin, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*