Het kiezen van de wijn | Recepten.be Het kiezen van de wijn | Recepten.be

 

Recept - Het kiezen van de wijn

Het kiezen van de wijn
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Goed nieuws voor wijnliefhebbers: niet alleen is een wijntje bij het eten hartstikke gezond, maar er past bij ieder recept wel een lekkere wijn. Oké, soep en wijn gaan dan wellicht niet goed samen. Maar voor de rest kun je een lekker wijntje drinken bij ieder diner. De vraag is: welke wijn gaat samen met welk gerecht?

Laten we de wijnen even opdelen in drie verschillende soorten. Rode wijn, witte wijn en rosé wijn. Omdat smaken teveel verschillen, willen we niet te gedetailleerd ingaan op de verschillen, maar we kunnen wel een aantal handvatten bieden voor een goede combinatie tussen het hapje en het drankje. Daarbij letten we uiteraard op de prijs. Een goede wijn hoeft namelijk zeker niet duur te zijn!

Rode wijn
Rode wijn is wellicht de meest bekende en meest gedronken wijn. De basisregel is: rode wijn past goed bij vlees, witte wijn beter bij vis. Dat is de basis, dus er zijn altijd uitzonderingen. Voor stevige vleesgerechten en pasta is een rode wijn vaak een goede keuze. Biefstuk is bijvoorbeeld heerlijk met deze Don Mendo Gran Reserva, terwijl een pasta heerlijk is met deze Aurelia Riserva Superiore.

Witte wijn
Eet jij graag vis? Dan weet je dat een witte wijn geweldig is bij dit gerecht. Hou hierbij de regel aan: chique vis, chique wijn. Zo is een lekker scholletje of kabeljauwtje prima te eten met een La Pauline Miracle, maar wanneer het gaat om zalm of kreeft kunnen we niets minder aanraden dan deze Doudet-Naudin, een heerlijk krachtige en frisse wijn.

Rosé wijn
Rosé wijn is een echte zomerwijn. Niet alleen een smaakversterker, maar ook zeker een dorstlesser. Hiermee willen we de rosé wijn echter niet tekort doen. En zeker in combinatie met wat gekruider eten. Eet jij uit de Indische of Marokkaanse keuken? Probeer dan eens deze REX rosé wijn. Een absolute sensatie en niet duur!

Heb jij een tip? Deel die dan hieronder!

Het kiezen van de wijn, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*