Groeit je oogappel sneller dan jezelf wilt? Samen inrichten en koken schept een band! | Recepten.be Groeit je oogappel sneller dan jezelf wilt? Samen inrichten en koken schept een band! | Recepten.be

 

Recept - Groeit je oogappel sneller dan jezelf wilt? Samen inrichten en koken schept een band!

Groeit je oogappel sneller dan jezelf wilt? Samen inrichten en koken schept een band!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De tijd vliegt aan ons voorbij. En zeker als je kinderen hebt. Voordat je het weet zijn ze volwassen en verlaten deze het ouderlijke nest. Maar dat is waarschijnlijk nog niet aan de orde voor jou. 

Je kind wordt ouder en ouder. En dan gaat hij ook meer spulletjes nodig hebben om te kunnen tekenen of schrijven en misschien wil hij of zij zelfs enkel op zijn of haar kamer zijn. Wil je graag nog leuke dingen doen met je kind? Probeer eens om samen te koken en versterk jullie band!

Kinderkamer: de thuishaven van je kleine spruit

Je kent het ongetwijfeld. Je kamer als toevluchtsoord. Als je bang of verdrietig was sloot je jezelf altijd op in je kamer. Je kamer is dan ook jouw eigen plekje in het huis. Als ouder wil je daarom dat de kamer van je kinderen een zo goed mogelijk toevluchtsoord is. Het moet dienen als een veilige plek.

Richt de kamer van je kleine spruit samen in dat deze er zijn fantasie volledig in kwijt kan. Richt het zo leuk in als je kunt. Het is belangrijk dat je luistert naar wat je zoon of dochter graag heeft. Veel ouders bespreken de inrichting van de kamer van hun kind niet met hun zoon of dochter. Het is belangrijk dat deze zich thuis voelen in hun thuishaven. Het is tenslotte toch hun kamer.

Laat het een plaats zijn waar ze elke dag met plezier aanmeren met hun vrachtschip vol fantasie en herinneringen. Hoe leuker de kamer decoratie, hoe beter je kind zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Rustige plek om te leren

Een kinderkamer dient uiteraard voor je kind om in te spelen en om in tot rust te komen. Maar het is ook belangrijk dat je kind zich rustig kan zetten aan zijn of haar bureau om bij te leren. 

Deze bureau hoeft niet saai en droog te zijn. Kies een leuk bureau en koop een aantal leuke bureau accessoires voor je kind. Zo kan je kiezen voor een leuk lampje van je kind zijn of haar idool. Je richt het volledig in zoals jij het wilt. De opties zijn eindeloos.

Leuke receptjes voor samen

Heeft je kind zijn eigen plekje en is hij of zij liever daar dan bij jou in de living? Dat hoeft niet! Houd een gezellig kookmomentje en geniet van de tijd samen in de keuken. Enkele van onze favoriete receptjes zijn cannelloni’s met spinazie, pannenkoeken en een rol met confituur.

Van je thuis een plek maken voor iedereen, dat schept een band!

Speak Your Mind

*