Eerste hulp bij een overvloed aan chocolade paaseitjes | Recepten.be Eerste hulp bij een overvloed aan chocolade paaseitjes | Recepten.be

 

Recept - Eerste hulp bij een overvloed aan chocolade paaseitjes

Eerste hulp bij een overvloed aan chocolade paaseitjes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Pasen en chocolade eitjes: deze twee gaan hand in hand! Tegenwoordig vind je al meer dan een maand voor Pasen lekkere chocolade in de winkels. Vele kunnen de verleiding niet weerstaan om er dan al van te smullen. Dat zijn meer dan 2 maanden lang een huis vol paaseitjes, die vaak gewoon blijven liggen. Maar wat doe je daar dan mee? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Laat het smelten

De makkelijkste oplossing voor holle paaseitjes of paaseitjes die solide zijn, is smelten. Laten we eerlijk zijn, na Pasen weet jij precies welk paaseitje welke vulling heeft en welke verpakking erbij hoort. Verzamel dus alle solide witte, melk en pure eitjes en smelt ze (apart) au bain-marie met een scheutje room. Dat chocolademengsel kan je gebruiken om aardbeien in te dippen, chocomousse, kokosrotsjes te maken of simpelweg over een ijsje te gieten. Kort gezegd kan je het in elk recept gebruiken waarvoor je chocolade nodig hebt. 

Of koop allerlei lekker fruit en nodig je vrienden uit voor een avondje chocoladefondue. Zo geraak je van alle chocolade af en heb je een geweldige tijd met je vrienden. Vergeet zeker geen aardbeien of ander rood fruit, want die zijn heerlijk met chocolade. 

Een geweldige topping

Hou je van brownies, havermout koekjes of chocolate chip cookies? Dan zijn paaseitjes de perfecte topping. In plaats van chocolade stukjes kan je een verscheidenheid aan paaseieren fijn snijden en toevoegen aan het basisrecept voor brownies, havermout koekjes of welke koekjes dan ook. Bovendien kan je het ook verwerken in granola bars, rocky road, cake of gebruiken als decoratie op taarten. De opties zijn eindeloos.

De allerbeste chocomelkChocolademelk

Een lekkere kop chocolademelk in hand en je favoriete serie/film op tv: meer heb je toch niet nodig om te ontspannen? Grijp niet onmiddellijk naar het cacaopoeder in de kast, want ook met chocolade paaseitjes kan je een heerlijk drankje maken. Warm de melk op en voeg één eitje (of twee, of drie) toe. Goed roeren en smullen maar!

Eerste hulp bij een overvloed aan chocolade paaseitjes, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Comments

  1. Maryniak Elly zegt:

    thanks for the wonderful and delicious recepies of the chocolate eggs. very good ideas. i am going to use them.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*