Een borrelavond organiseren: zo begin je | Recepten.be Een borrelavond organiseren: zo begin je | Recepten.be

 

Recept - Een borrelavond organiseren: zo begin je

Een borrelavond organiseren: zo begin je
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een borrelavond organiseren voor vrienden of familie. Hoe gezellig is dat? Je hoeft daarvoor geen uren in de keuken te staan gelukkig. In dit artikel leren we jou hoe je op de beste manier een borrelavond kunt organiseren. Op deze manier ben je er de minste tijd mee kwijt en kost het ook weinig moeite. Zo kun je zelf ook het meest genieten van een avond borrelen.

Kies een goede wijn

Bij een borrelavond hoort natuurlijk een goed glas wijn. Of het moet zijn dat jullie graag wat anders drinken. Voor wie het wel graag bij de wijn houdt heeft een hoop te kiezen. Ga je voor een witte of een rode wijn? Of zijn jullie eerder rosé drinkers? Dat hangt natuurlijk af van het gezelschap waar je mee bent en wellicht ook waar je zin in hebt. Onze tip is dan ook om beide te bestellen. De flessen wijn komen vroeg of laat toch wel op. Je hoeft er zelfs niet eens de deur voor uit. Bedrijven kunnen wijn bezorgen bij jou aan huis.  

 

In dit geval ideaal voor een borrelavond, maar ook op andere momenten kan deze bezorgservice goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag die je viert. Of als je een cadeau moet hebben voor een verjaardag of andere gelegenheid. Je kunt dan ook goede wijn laten bezorgen. Ook als je een keer verhinderd bent voor een feest kun je hier goed gebruik van maken. Laat de wijn dan gewoon bezorgen op het juiste adres. Dat is veel meer waard dan een berichtje. Valt er iets groots te vieren? Dan kunnen ze ook champagne bezorgen bij jou of op een ander adres.

Kies een goed gezelschap

Natuurlijk heb je voor een borrelavond ook goed gezelschap nodig. Wie ga je deze keer uitnodigen? Worden het de buren, je zus en haar man of de hele vriendengroep? Het enige dat belangrijk is, is dat het gezellig is. Je hoeft natuurlijk niet de hele avond te praten. Een spelletje spelen kan namelijk ook heel gezellig zijn. Er zijn genoeg spellen die geschikt zijn voor een borrelavond.

 

Denk aan een leuk dobbelspel zoals Qwixx of Regenwormen bijvoorbeeld. Spellen die nu vooral heel populair zijn. Daarnaast zijn kaartspellen ook altijd een goed idee. Speel een potje pesten, jokeren of duizenden. Of kies juist voor beverbende. Hangt maar net af van de spellen die je in huis hebt natuurlijk.

Haal lekkere hapjes

Om een borrelavond echt te laten slagen heb je natuurlijk ook wat lekkere hapjes nodig voor bij de wijn. Gelukkig hoef je daar niet uren voor in de keuken te staan. Er zijn tegenwoordig genoeg borrelhapjes in de winkel te halen. Of ga lekker langs de slager en visboer. Ook zij zijn steeds meer ingesteld op borrelplanken. Zo hoef je ze zelf niet meer te maken, maar laat je ze gewoon samenstellen.

 

Eventueel kun je nog langs de kaasboer gaan om wat lekkere kazen en mosterd te scoren. Desnoods kun je altijd nog naar de supermarkt om wat ingrediënten te halen. Gevulde eieren, gehaktballetjes en bladerdeeghapjes zijn bijvoorbeeld ook in een handomdraai klaar. Hetzelfde geldt voor verse krab- en eiersalade. Die kun je net zo goed zelf maken. Dat is ten eerste veel lekkerder dan de kant-en-klare bakjes en vaak is het ook nog eens voordeliger.

 

Houd er wel rekening mee dat je de hapjes aan de wijn aanpast. Er zijn een aantal lekkernijen die je beter met rode wijn kan eten, dan met witte wijn bijvoorbeeld. Wellicht dat je de hapjes dan ook de doorslag kan laten geven. Dan is de keuze voor de wijn ook meteen gemaakt. 

Speak Your Mind

*