Dit zijn de beste wijnen van het seizoen | Recepten.be Dit zijn de beste wijnen van het seizoen | Recepten.be

 

Recept - Dit zijn de beste wijnen van het seizoen

Dit zijn de beste wijnen van het seizoen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het is volop herfst, het seizoen waarin de bomen hun bladeren verliezen, het buiten kouder wordt en de dagen korter worden. We zitten vaker binnen en drinken meer warme dan koele dranken. Hetzelfde geldt voor wijn, ook in de wereld van wijn zijn er verwarmende opties te vinden om ons door de herfst heen te helpen. Zowel op het gebied van rode wijn als witte wijn zijn er wijnen die in de koelere maanden vaker gedronken worden. Welke dat zijn leest u hieronder. 

Rode wijn

Dat men meer rode wijn drinkt in herfst dan in de zomer is een feit. Hoewel er genoeg rode wijnen zijn die heerlijk zijn in de zomer, zijn er ook wijnen die juist in de koelere maanden nóg beter smaken. Zo is een licht gekoelde Pinot Noir de perfecte dorstlesser op een warme zomerdag maar gaat de voorkeur in de winter juist naar verwarmende wijnen. Bekijk hieronder onze favorieten: 

  • Cabernet Sauvignon

Een van de meest geliefde wijnen tijdens de koelere maanden is Cabernet Sauvignon. Een perfecte Bordeaux wijn die perfect samengaat met tal van winterse gerechten. 

  • Nebbiolo

Deze krachtpatser uit Piemonte zorgt met zijn hoge zuurgraad en stevige tannines voor een ervaring die u niet snel zult vergeten. 

  • Sangiovese

Een andere Italiaanse wijn met veel zuren en stevige tannines is Sangiovese. Een heerlijke aardse en rustieke wijn die perfect samengaat wild vlees en kruidige stoofschotels. 

  • Shiraz

De Australische Shiraz is het best te omschrijven als krachtig en geconcentreerd. De wijn staat bekend om zijn krachtige smaken van zwart fruit met hartige ondertonen. 

Witte wijn

Ondanks dat men vaak de voorkeur geeft aan rode wijnen mogen we de witte wijnen zeker niet vergeten. Van romige Chardonnay tot een goed glas bubbels, zie hieronder onze favorieten. 

  • Duitse Riesling

Riesling is een druif die het perfect doet in koelere gebieden en fantastische wijnen oplevert. Van droog tot zeer zoet, de Duitse Riesling is erg veelzijdig en daardoor ook goed te combineren met tal van gerechten. 

  • Witte Rioja

Rioja staat bekend om zijn prachtige rode wijnen, maar wist u dat er ook fantastische witte wijnen worden gemaakt? Vol aroma’s van karamel, hazelnoten en geroosterde ananas. Perfect tijdens een koude herfstdag. 

  • Chardonnay

Een houtgerijpte Chardonnay is perfect voor de herfst. De rijke smaken van vanille, boter en karamel verwarmen je van binnenuit. 

  • Champagne

Licht, verfrissend en waanzinnig veelzijdig als het op eten aankomt. En wat is nu een betere manier op van die herfstblues af te komen dan met een goed glas bubbels? 

Speak Your Mind

*