Diabetes? Lekker en suikervrij koken! | Recepten.be Diabetes? Lekker en suikervrij koken! | Recepten.be

 

Recept - Diabetes? Lekker en suikervrij koken!

Diabetes? Lekker en suikervrij koken!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Diabetes of suikerziekte is een stofwisselingsziekte met te veel glucose in het bloed. Glucose is een vorm van suiker en moet daarom op peil worden gehouden door het hormoon insuline. Insuline zorgt ervoor dat glucose in de weefsel wordt opgenomen. Het is dus belangrijk om op te letten hoeveel suikers je binnenkrijgt.

Diabetes kookboeken

Als je het moeilijk vindt om te koken zonder te veel suikers, maar nog steeds een smakelijk gerecht op tafel te toveren is er goed nieuws. Tegenwoordig zijn er veel kookboeken met recepten zonder suikers voor diabetes patiënten. In het kookboek “Diabetes omkeren” staan 112 recepten om gezond en lekker eten te combineren bij diabetes type 2.
diabetes type 2 kookboekIn het boek “Diabetes type 2? Maak jezelf beter!” bieden de auteurs ook recepten aan om slanker en fitter te worden door anders en gezond te leven.

Suikervrij koken

Te veel suiker is hoe dan ook slecht en dit geldt ook voor mensen zonder diabetes. De meeste producten waaraan suiker is toegevoegd bevatten veel calorieën en maar weinig goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Dit wilt niet zeggen dat alle producten waarin suiker zit, slecht zijn. Denk maar aan fruit en melk, hierin zitten natuurlijke suikers waardoor ze onderdeel zijn van een gezonde voeding. Voedingsmiddelen waaraan suiker is toegevoegd zoals snoep of koekjes eten we best minder. Maar ook in verwerkte producten waarvan je het niet verwacht zitten suikers, zoals sauzen, dressings, brood …

Zonder dat we het beseffen krijgen we dus een enorme hoeveelheid aan suikers binnen. De gevolgen van suiker kunnen o.a. zijn: vermoeidheid, darmklachten, overgewicht, tandbederf, hoofdpijn, leververvetting, overbelaste alvleesklier … Daarom ga je best op zoek naar manieren om minder suikers te eten en te drinken.

foodsisters suikervrij kookboekIn het kookboek “Food Sisters” delen de twee zussen Janneke en Amande hun passie voor gezonde voeding. Hun missie is om een gezond gewicht voor iedereen haalbaar te maken, zelfs al heb je een drukke baan of gezin. Ook al bevatten de recepten geen suikers, zelfs de onverbetelijke zoetekauwen vinden ze heerlijk.

Ben je zot van desserts en zoete gebakjes? Dan is er “Blij suikervrij zoet!”, in dit kookboek bewijst Saskia Koopman dat suikervrij bakken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Leer bakken zonder geraffineerde suikers.

Als je dus graag een gezondere levensstijl wilt aangaan is het aanbod groot genoeg. Koken zonder suikers hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze kookboeken zal je zeker en vast genoeg inspiratie opdoen!

Speak Your Mind

*