Deze apparaten maken koken nóg makkelijker! | Recepten.be Deze apparaten maken koken nóg makkelijker! | Recepten.be

 

Recept - Deze apparaten maken koken nóg makkelijker!

Deze apparaten maken koken nóg makkelijker!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hoewel jij koken misschien geweldig vindt zijn er genoeg mensen die er steeds weer tegen op kijken. Laten we eerlijk zijn: elke dag een ander gerecht op tafel zetten is natuurlijk ook een hele kunst. Koken vergt vaak ook een hoop inspanning en daarom kun je wel wat handige apparaten gebruiken. Of je nu wél of niet van koken houdt, deze apparaten heb je graag in jouw keuken staan. 

Een goed pannenset

Wellicht schaal je pannen niet onder keukenapparatuur, maar toch is het belangrijk om een goed set aan te schaffen. Koken begint toch echt bij jouw pannen, dus deze zijn essentieel om te hebben. Zorg dat je ze aanschaft van een goed merk. Bovendien moeten ze ook geschikt zijn voor jouw fornuis. Zijn ze niet geschikt voor het fornuis dat je gebruikt? Dan kan het zomaar zijn dat je pannen niet goed werken. Dat zorgt tijdens het koken natuurlijk alleen maar voor frustratie. Schaf daarom eerst een goed pannenset aan, waar je een hele hoop jaren mee vooruit kunt. 

Een goede airfryer

Anno 2022, kan een airfryer niet meer missen in jouw keuken. Het is namelijk het apparaat waar je heel veel eten in klaar kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan friet, maar ook aan groenten en vlees. Het voordeel van een airfryer is dat dit een gezonde variant is van de frietpan. Met alle olie en vet dat in prijs is gestegen en niet verkrijgbaar is, is de airfryer jouw redder in nood. Hierbij hoef je namelijk geen olie te gebruiken als je friet klaar wil maken. Bovendien worden ze net zo knapperig als wanneer je ze in frituurvet bakt. Zo kun je toch schaamteloos blijven snacken, maar op een verantwoorde manier! 

Een stoomoven 

Dacht je dat een airfryer je leven ging veranderen? Dan heb je vast nog geen stoomoven in huis. Een stoomoven is namelijk echt onmisbaar in de keuken. Normaal gesproken gaan vitaminen en mineralen in eten verloren, wanneer je het gaat koken of bakken. Dit zou dus het geval zijn als je groenten in een airfryer klaarmaakt bijvoorbeeld. Met een stoomoven is dit niet het geval. Alle voedingsstoffen blijven door de stoom beter bewaard. 

Heb je niet zo veel gevoel voor koken of laat je om een of andere reden het eten vaak aanbranden? Dan kan een stoomoven echt de reddende engel zijn bij jullie thuis. Door de stoom kan eten namelijk niet meer verbranden of aankoeken. Het eten wordt dus perfect opgewarmt en blijft nog sappig en mals. Schaf daarom de beste stoomoven voor jullie huishouden aan. Je hebt er gegarandeerd profijt van en het is nog een gezondere optie dan de airfryer.

Een Cook4Me pan

Voor wie echt niet van koken houdt of het simpelweg wat lastiger vindt, is er gelukkig nog een andere optie: de Cook4Me pan. Deze pan is misschien wel de uitvinding van de eeuw. Over een paar jaar zien we deze pannen bij iedereen thuis staan en koken we zelf niet meer. Deze pan doet namelijk al het werk. Het enige wat jij moet doen is de ingrediënten verzamelen en waar nodig schoonmaken en snijden. De rest kun je aan de pan over laten. 

Je verbind de pan met jouw smartphone en via de app krijg je allerlei instructies. De pan is voorzien van 150 voorgeprogrammeerde recepten en 48 geïnstalleerde ingrediënten. Zo maak je dus de heerlijkste gerechten klaar.

Kijk in het recept wat je nodig hebt en verzamel alle ingrediënten. Daarna is het een kwestie van alle stappen volgen. Het koken is er wel een beetje vanaf zo, maar voor sommige mensen is dat helemaal niet zo erg en komt deze pan juist als geroepen. 

Kun je nog meer tips gebruiken, omdat je echt geen fan bent van koken? Lees dan eens dit artikel.

Speak Your Mind

*