De perfecte stoemp | Recepten.be De perfecte stoemp | Recepten.be

 

Recept - De perfecte stoemp

De perfecte stoemp
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Winter en stoemp. Ze zijn als Laurel en Hardy of Asterix en Obelix: simpelweg onafscheidelijk! Al jaren stampen we er flink op los in de winter. Met een paar tips kun jij een heerlijke stoemp op tafel zetten. Want stoemp maken is niet moeilijk!

De aardappel
Het begint allemaal met de aardappel. Want de ene aardappel is de andere niet. Vooral Santé en Bildstar zijn bij uitstek geschikte aardappels voor stoemp. Nog een belangrijke tip: maak stoemp van de aardappels wanneer ze heet zijn. Dat verhoogt de kwaliteit van de puree.

Pureeknijper

De juiste hulpmiddelen
Gebruik de juiste hulpmiddelen tijdens het bereiden van de stoemp. Veel heb je niet nodig, maar we zouden een pureeknijper zeker aanraden. Dit is – zoals de naam al doet vermoeden – een apparaat waarmee je aardappels eenvoudig tot puree ‘knijpt’. Handig!

Toevoegingen
Om de puree dan helemaal af te maken, voeg je er wat boter aan toe. En nee, daarmee hoef je niet te zuinig te zijn. Een flinke klont is prima! Afhankelijk van je smaak mag je ook gerust wat mosterd of nootmuskaat toevoegen.

Groente
En dan de groente… Het leuke van stoemp is dat je er bijna alle groenten voor kunt gebruiken. Iedereen kent natuurlijk de combinaties met wortel en prei of knolselder, maar wist je dat bijvoorbeeld ook pompoen of courgette een goede match is met aardappels? Experimenteer erop los! En geniet van de stoemp, zeker nu!

 

De perfecte stoemp, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*