Creatief met koffie | Recepten.be Creatief met koffie | Recepten.be

 

Recept - Creatief met koffie

Creatief met koffie
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

koffieEen typische gewoonte uit dit gedeelte van de wereld: koffie met een koekje. We drinken het voor de maaltijd of eventueel erna. En daar blijft het vaak bij. Maar wist je dat je veel meer kunt halen uit koffie? Maak eens een ware koffie-traktatie. Daar maak je echt indruk mee!

Internationale sensatie
Heb jij er wel eens aan gedacht om eens een internationaal tintje toe te voegen aan de koffie? Schenk eens een andere koffie dan de standaard supermarktkoffie. Kies een internationaal thema en maak er een thema-middag of avond van! Ook in België kun je gemakkelijk het nodige bestellen om er een spannende koffiedag van te maken! Aanraders zijn wat ons betreft de Giuliano bonen en de Nannini koffiebonen.

Ice, ice, ice
Ook leuk om eens aan te bieden: ijskoffie! Vooral op warme lentedagen en mooie zomerdagen is het leuk om eens een koele variant aan te bieden. Geen warme koffie, maar een lekker ijscappuccino. Je kunt hiermee eindeloos variëren. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om vanille-ijs toe te voegen aan de ijskoffie of chocolade?

Koken met koffie
Je hebt hier wellicht nooit over nagedacht , maar wist je dat het zelfs mogelijk is te koken met koffie? Onze favoriet? Eendenborst met koffie. Gebruik hiervoor zeker de New York koffiebonen. Maak een marinade met koffie, knoflook, peperbolletjes en gember en laat deze een uurtje intrekken in de eend. Je weet niet wat je proeft! De koffie maakt een heerlijk verschil!

Creatief met koffie, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*