Baking soda gebruiken in de keuken | Recepten.be Baking soda gebruiken in de keuken | Recepten.be

 

Recept - Baking soda gebruiken in de keuken

Baking soda gebruiken in de keuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Iedereen heeft vast wel eens van baking soda gehoord. Je hebt het misschien ergens in de kast thuis liggen of hebt het al eens gebruikt tijdens het schoonmaken. Maar wist je dat je baking soda ook in je gerechten kunt gebruiken? Ja, je hoort het goed! Er zijn verschillende manieren om te koken met baking soda. Lees verder om te weten te komen hoe handig baking soda in de keuken is.

Baking soda gebruiken om te bakken

Baking soda wordt wel vaker gebruikt om baksels beter te laten rijzen. Als je opzoekt hoe je een taart, koekjes of cake bakt, zal je op veel Amerikaanse websites zien dat er baking soda gebruikt wordt. Wij gebruiken vaker dingen zoals bakpoeder of zout, maar je zou dit soms perfect kunnen vervangen door baking soda. Baking soda zorgt voor een luchtigere taart, koekjes of cake.

Het heeft een sterkere werking dan bakpoeder. Wanneer baking soda in aanraking komt met zuren zoals azijn, citroensap, karnemelk, yoghurt of cacao, ontstaan er kleine gasbelletjes die je baksel luchtig maken. Hierdoor mag je baking soda enkel gebruiken als er een zuur of een zuurhoudend ingrediënt in je baksel zit. Als dit niet het geval is gebruik je best bakpoeder, anders gaat je deeg niet rijzen en heb je de kans dat je een vieze nasmaak hebt.

Baking soda gebruiken om je vlees malser te maken

Een ander weetje over baking soda is dat het je vlees malser maakt , vooral gevogelte zoals kip. Meng je kip met een beetje baking soda en laat het ongeveer zo een 20 tot 30 minuten intrekken. Spoel het daarna goed af en dan kan je het marineren of bakken zoals je wilt. Hierdoor zal het vlees heel mals zijn. Wist je trouwens dat veel Aziatische restaurants dit trucje gebruiken? Helaas werkt dit wel niet bij rundsvlees zoals sukade- of runderriblappen.

Gebruik baking soda om een ei te koken

Vind je het ook altijd zo lastig om een hardgekookt ei te pellen? Voeg een beetje baking soda toe aan het water als je eieren kookt en dit probeem is volledig van de baan! Je zult merken tijdens het pellen dat de schil van het ei veel gemakkelijker los komt.

Baking soda gebruiken in de keuken, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*