4 makkelijke manieren om asperges te maken | Recepten.be 4 makkelijke manieren om asperges te maken | Recepten.be

 

Recept - 4 makkelijke manieren om asperges te maken

4 makkelijke manieren om asperges te maken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Verse asperges zijn snel en makkelijk te bereiden en maken elke maaltijd net iets specialer. Geen wonder dat we zo enthousiast zijn als het aspergeseizoen aanbreekt en de prijs daalt. Wil je vaker van deze heerlijke groente genieten, maar weet je niet hoe? Wij hebben de vier beste manieren om asperges te bereiden voor jou op een rijtje gezet!

Manier 1: Stoom je asperges

Voordat je de volgende methode gaat uitproberen, moet je eerst de aspergestengels schoonmaken. Asperges snipperen is een fluitje van een cent. Om de taaie houtige uiteinden van de stengels te verwijderen, kan je ze gewoon met een mes afsnijden of met je handen breken. Als je asperges wilt stomen, doe je ze best in een mandje en laat je ze zachtjes garen boven kokend water. Je kan een rechtopstaand stoommandje gebruiken voor in een aspergepan of een opvouwbaar stoommandje met pootjes. Stomen is één van de beste manieren om calorieën te beperken, omdat er geen tot weinig vet voor nodig is.

Manier 2: Kook je asperges

Asperges zijn zeer snel gekookt. Als je ze niet onmiddellijk opdient, dompel ze dan in een pan met ijswater om het koken te stoppen. Zo blijven ze de heldergroene kleur behouden. In sommige recepten worden de asperges gedeeltelijk gekookt of geblancheerd, vervolgens geglazuurd en later verder gekookt. Houd er rekening mee dat de kooktijd korter of langer kan zijn, afhankelijk van de grootte van de asperges. Controleer de consistentie door met een mes in een asperge te prikken. Met dit zonovergoten gerecht is de lente helemaal in het land. Kraakverse asperges worden simpel maar doeltreffend gecombineerd met gerookte zalm en een frisse eiersalade. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd.

Manier 3: Rooster je asperges

Het is makkelijk om asperges in de oven te roosteren. De hitte van de oven karamelliseert de natuurlijke suikers in de asperges en verdiept de smaak. Houd er rekening mee dat door het roosteren de asperges bruin kunnen worden en ze er niet zo vol uitzien als wanneer ze gestoomd of geblancheerd zijn. Lange en dunne asperges kunnen makkelijk door de kieren van de grillroosters vallen, leg ze daarom zijwaarts of diagonaal. Een goede manier om te voorkomen dat de asperges door het rooster vallen, is om er vijf of zes aan elkaar te spiesen. 

Manier 4: Grill je asperges

Asperges grillen op de grill is snel en gemakkelijk. Het geeft een heerlijke rokerige smaak aan het gerecht. Je kan de gekuiste en gekruide asperges op de grillroosters leggen, ze in een grillmand leggen of ze in een pan grillen. Blijf er zeker bij want ze zijn meteen klaar. Om gegrilde asperges goed bruin te krijgen, moet je ze op hoog vuur garen.

Doe een beetje olijfolie op je asperges en bestrooi ze met wat zout en peper. Je kan er makkelijk een stuk vlees of vis naast leggen om het gerecht af te werken.

Met deze methoden ben je helemaal klaar om een heerlijk gerechtje op tafel te toveren!

Speak Your Mind

*