Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 250 gram kippenblokjes of -reepjes
- arachideolie
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 1 wortel In reepjes gesneden.
- 1 zoete puntpaprika In blokjes gesneden.
- 150 gram kikkererwten
- 200 gram sojascheuten
- Teriyakisaus Suzi-Wan, Go-Tan,...
- 250 gram noedels
- paprikapoeder
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Neem een ruime pan en bak de kip in wat arachideolie halfgaar. Voeg voldoende peper en zout toe. Je kan ook werken met kippenkruiden, dit geeft wat meer smaak aan het eindresultaat.
- Haal de stukjes kip uit de pan als ze halfgaar zijn en zet ze even opzij. In dezelfde pan doe je opnieuw wat arachideolie. Stoof de sjalot met het geplette teentje look en de reepjes wortel of een middelmatig vuur.
- Na enkele minuten kan je ook de paprika, de kikkererwten en tot slot de sojascheuten toevoegen. Deze hoeven niet door en door gaar te zijn, ze zijn het lekkerst indien warm maar nog krokant. Breng op smaak met peper, een flinke schep paprikapoeder en de Teriyakisaus. De hoeveelheid bepaal je zelf, zorg er enkel voor dat de smaak wel degelijk aanwezig is maar niet overheerst. Zout is niet nodig, doorgaans is de Teriyakisaus voldoende zout.
- Gaar de noedels in gezouten water. Hou de tijd goed in de gaten, noedels zijn doorgaans snel klaar.
- Voeg helemaal op het einde de noedels en de kip bij de groentjes en laat nog even warmen op het vuur. Je Oosterse eenpansgerecht is helemaal klaar, smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind