Wat De Beste Airfryer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Wat De Beste Airfryer? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Wat de beste airfryer

Deze 7 producten bereid je in een airfryer

Deze 7 producten bereid je in een airfryer
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Waar vroeger iedereen een frietpan had, heeft tegenwoordig iedereen een airfryer. Deze apparaten zijn enorm in trek, er zijn nog maar weinig mensen die deze nog niet hebben aangeschaft. Mocht jij een van die mensen zijn, dan halen we je graag over. Een airfryer is niet alleen gezonder dan bijvoorbeeld een frietpan, het is ook nog eens een heel makkelijk apparaat. Een airfryer mag eigenlijk niet meer ontbreken in de keuken, omdat je er letterlijk van alles in kunt bereiden. Wat het lekkerste is uit de airfryer, lees je in dit artikel.

1. Friet 

Uiteraard staat friet op de eerste plek. Een airfryer is namelijk de vervanger van de frietpan. Je kunt met dit apparaat friet bakken, zonder olie, waardoor het gezonder is. Doordat er geen olie wordt gebruikt, worden de frietjes lekker knapperig. Of je nu friet uit de diepvries haalt of zelf snijdt, beide kunnen in de airfryer gebakken worden. Ook zoete aardappelfriet maak je op die manier klaar. Extra tip: probeer eens zoete aardappelfriet met poedersuiker. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar het is een smaaksensatie in je mond!

2. Aardappelen

Naast friet, kun je ook andere aardappelgerechten in een airfryer klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan aardappelkroketjes, aardappelschijfjes, aardappelpartjes, krieltjes, rosti’s, aardappelroosjes of aardappelblokjes. Doordat je hier ook geen olie bij hoeft te doen, worden deze veel sneller knapperig en zijn ze natuurlijk gezonder. Daarnaast zijn ze ook veel sneller klaar dan in de pan. Je kunt het mandje zo vol gooien als je wilt, elke aardappel wordt toch wel gebakken. Schud ze wel een paar keer om, zodat alles knapperig wordt. Dit geldt hetzelfde voor friet. Zorg er wel voor dat je airfryer past bij je gezinssituatie. Als je met een groot gezin bent, heb je natuurlijk een XXL variant nodig. Wat de beste airfryer is voor jullie gezin, ligt natuurlijk ook aan jullie wensen. 

3. Snacks 

Een bord friet is niet compleet zonder een lekkere snack. Wist je dat deze echt niet altijd in de frituur gebakken hoeven te worden? Uit de airfryer zijn ze namelijk net zo lekker! Uiteraard geldt hierbij ook weer dat ze veel gezonder zijn doordat ze niet in olie worden gebakken. Een kroket wordt in een airfryer net zo knapperig als in het vet, hetzelfde geldt voor een kipcorn of bamihap. Uiteraard zijn andere snacks als frikandellen, viandellen en mexicano’s ook heerlijk uit de airfryer. Kijk wel altijd dat je de goede snacks koopt. Snacks die in de airfryer gebakken kunnen worden hebben een airfryer icoontje. Meestal zijn dat de ovensnacks. 

4. Vlees

Om nog maar in de vlees categorie te blijven. Naast snacks kan ook ander vlees worden bereid in de airfryer. Zonder boter maak je de lekkerste kip, gehaktballen en zelfs biefstuk. Uiteraard kun je wel altijd olie toevoegen. Dit is natuurlijk wel weer ongezonder, maar zorgt er wel voor dat je vlees wat meer knapperig wordt. 

5. Vis 

Naast vlees, bak je natuurlijk ook vis in een handomdraai. De airfryer is juist super geschikt om vis te bakken. Een zalm of kabeljauw krijgt een lekker krokant laagje. En gepaneerde garnalen worden bijvoorbeeld heel knapperig, als je er geen olie aan toevoegt. Uiteraard kun je normale garnalen ook prima in de airfryer bakken. 

6. Groenten

Alle groenten die je normaal gesproken grilt, kunnen ook in de airfryer gebakken worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een courgette, aubergine, paprika of wortel. Voeg uiteraard eerst eventuele kruiden toe, zodat de groenten op smaak zijn gebracht. Andere groenten kun je beter in een pan klaarmaken, denk bijvoorbeeld aan broccoli en bloemkool, maar ook andere soorten kool natuurlijk. 

7. Zoetigheden

Na een van deze bovenstaande gerechten, lust je uiteraard een toetje na. Een cake, taart of muffin kan ook bereid worden in de airfryer. Let wel op de afmetingen, aangezien een airfryer niet het formaat van een oven heeft. Een grote taart of veel muffins tegelijk zullen bijvoorbeeld niet passen. Maar, kleine porties voor het gezin haal je er uiteraard wel uit. We kunnen dus concluderen dat je een hele maaltijd uit de airfryer maakt, waardoor deze een echte aanwinst zijn in jouw keuken.