Zoek jouw droombaan als kok | Recepten.be Zoek jouw droombaan als kok | Recepten.be

 

Recept - Zoek jouw droombaan als kok

Zoek jouw droombaan als kok
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Houd je ervan om allerlei lekkere recepten te koken en wil je hier je werk van maken? Dan is het een goed idee om de koksopleiding te gaan doen. Zodra je deze hebt afgerond kun je ervoor kiezen om een eigen restaurant te openen, maar je zou ook eerst wat ervaring kunnen opdoen in het werkveld. Hierbij is het handig om het internet goed in de gaten te houden voor aanbiedingen in food jobs. Naast dat je moet aan kijken naar vacatures, kun je ook zelf aan de slag gaan. Tegenwoordig hechten bedrijven veel waarde aan de manier waarop jij jezelf presenteert. Zorg daarom voor een goede presentatie op sociale media.

Maak jezelf kenbaar op sociale media

Maar hoe kun je jezelf dan goed presenteren op sociale media? Je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken op LinkedIn. Hier beschrijf je wie je bent, wat al je ervaring is en kun je op zoek gaan naar werk. Zelf initiatief is iets waar bedrijven van houden. Dit laat namelijk zien dat je gemotiveerd bent en zin hebt in een nieuwe uitdaging. Ga je solliciteren voor een baan? Dan is het zeker een aanrader om een professionele cv te maken. Op een cv staat jouw ervaring. Wat houdt dit in? Je beschrijft hier bij wat voor bedrijven je hebt gewerkt, voor welke periode en welke functie je hier hebt gehad. Daarnaast kun je op een cv ook nog even kwijt wat jouw kwaliteiten zijn én je kunt je contactgegevens hierop zetten. Als een bedrijf jou dan interessant vindt, kunnen ze je gemakkelijk benaderen door de contactgegevens die vermeld staan.

Recruitment zie je steeds meer

Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer achterblijven in de online wereld. Je zult aan de slag moeten gaan met online marketing om je concurrentie voor te blijven. Naast dat bedrijven hiermee aan de slag gaan, is het tegenwoordig heel gewoon om als baanzoeker benaderd te worden door een recruiter. Maar wat is dat dan eigenlijk? Recruitment houdt in dat je door een recruiter wordt geselecteerd voor een bepaalde baan. Hierbij word je aangetrokken door een bepaald bericht en je kunt er dan voor kiezen om hierop te reageren. Dat een recruiter jou benadert, betekent niet gelijk dat je de functie krijgt. Je zult zelf moeten solliciteren bij het betreffende bedrijf. Je kunt het dus eigenlijk zien als een tussenpersoon.

Ga jij voor de nieuwe baan?

Of je nou zelf op zoek gaat naar een nieuwe baan als kok, of door een food recruitment, dat maakt niet uit. Het gaat er uiteindelijk namelijk om dat je jezelf op een goede manier presenteert aan een bedrijf. Natuurlijk bepaal je uiteindelijk zelf of je de baan ook echt aanneemt. Het kan namelijk zo zijn dat een bedrijf helemaal enthousiast is, maar jijzelf niet zo. Dit kan liggen aan het aanbod dat door een bedrijf wordt gedaan. Denk aan het salaris, het aantal uren dat je moet gaan werken en het aantal vrije dagen. Je kunt hierin nog altijd onderhandelen als je het niet eens bent met de deal.

Speak Your Mind

*