Zo organiseer je de perfecte BBQ | Recepten.be Zo organiseer je de perfecte BBQ | Recepten.be

 

Recept - Zo organiseer je de perfecte BBQ

Zo organiseer je de perfecte BBQ
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Of verre en exotische reizen deze zomer op de kalender staan, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Gelukkig wilt dat helemaal niet zeggen dat je geen leuke zomer kan beleven. Denk maar aan warme dagen aan de Belgische kust, wandelingen in de Ardennen, lekker shoppen tijdens de solden en vooral die heerlijke zomerse BBQ’s thuis. Nog geen ervaring mee? Geen zorgen, wij geven je 4 tips waarmee je sowieso de BBQ van het jaar organiseert.

Voorbereiding

Een echte grillmeister worden, doe je door je grondig voor te bereiden. Gedurende de avond zelf zal je aandacht voornamelijk worden opgeëist door het bakken van het vlees en het entertainen van je gasten. Plan groentjes snijden, aardappelen koken en alles klaarzetten in de middag, voor je vrienden arriveren. Maak je hamburgers? Maak dan dat de salade, tomaten en sausjes al klaar staan wanneer je vlees op de BBQ ligt. Extra tip: je voorkomt verlepte groenten door er een heel klein beetje citroensap over te sprokkelen.

De juiste basis

Het klinkt wat overduidelijk, maar zorg dat je een goede BBQ hebt! Verspil geen tijd aan wegwerp BBQ’s die thuishoren op een camping of festival, maar investeer liever in een prachtige houtskool BBQ. Die hebben vaak een prachtig design, nemen niet veel plaats in en zijn makkelijk op te bergen in de winter. Een andere cruciaal deel van je BBQ zijn Weber briketten. Er is niks hatelijker dan urenlang wachten tot je houtskool in gang schiet, en die dan maar even blijft branden. Koop daarom genoeg van een kwalitatief merk, zo kom je voor geen enkele verrassing te staan. 

Zorg voor de juiste decoratie

Op het einde van de zomer kan het alweer wat sneller donker worden, en zoals we allemaal weten stopt een geslaagde BBQ niet voor middernacht. Zorg dus voor gezellige verlichting in je tuin! Simpele lampjes heb je snel gevonden en zorgen voor een charmante sfeer tijdens jouw BBQ. Als er kinderen aanwezig zijn, is het misschien ook slim om voor wat kleurpotloden of spelletjes te zorgen. Terwijl de volwassenen dan rond de BBQ zitten te babbelen kunnen de kinderen zich ook bezighouden.

Sla het dessert over

Niet panikeren! Uiteraard moet er een vorm van dessert zijn, je kan je BBQ niet eindigen zonder van iets lekker zoet te genieten. In plaats van een ijsje of fruit kunnen jullie allemaal rond het vuur zitten en genieten van ‘smores! Geen idee wat dat is? Heel simpel en heel lekker! Je houdt gewoon een marshmallow op een stokje boven je houtskool (als je ons advies hebt opgevolgd en Weber briketten hebt gekocht, brandt dat nog steeds) en legt die dan tussen een koekje. Extra tip: het is nog een pak lekkerder met een stukje chocolade in. 

Speak Your Mind

*