Zo maak je de lekkerste koffie in jouw eigen keuken! | Recepten.be Zo maak je de lekkerste koffie in jouw eigen keuken! | Recepten.be

 

Recept - Zo maak je de lekkerste koffie in jouw eigen keuken!

Zo maak je de lekkerste koffie in jouw eigen keuken!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een koffie op het werk, een koffie op het terras of een koffie thuis. Ze smaken allemaal zo verschillend. Dit is natuurlijk te danken aan het type koffiezetapparaat, maar er spelen nog veel meer dingen een rol hierbij. Smaak hangt namelijk niet af van de apparatuur, maar juist van het product. De smaak van een goede tas koffie, hangt dus af van de koffiesoort. Het kan goed zijn dat een koffie op het terras lekkerder smaakt dan thuis, maar daar ga je met deze tips verandering in brengen!

Kies jouw koffiesoort

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat jouw koffiesmaak is. De ene persoon is dol op oploskoffie, terwijl de ander liever gemalen koffiebonen drinkt. Hoewel je partner misschien fan is van koffiepads, drink jij misschien liever koffie uit cups. Kortom, er zijn zoveel verschillende koffiesoorten en dan hebben we het nog niet eens over de verschillende smaken gehad. Als je fan bent van cappuccino, wil je wellicht een koffiezetapparaat met een melkopschuimer. Dat smaakt uiteraard vele malen beter dan melk uit een cupje of een cappuccino uit een pad. Kom er dus eerst achter wat voor koffie jij het liefst thuis zou willen drinken.

Zoek het geschikte apparaat

Als je weet wat jouw koffiesmaak is, is het tijd om een koffiezetapparaat uit te gaan zoeken. Een koffiezetapparaat met bonen zou een optie kunnen zijn. Vaak zit hier ook een melkopschuimer bij, zodat je thuis heerlijke cappuccino’s kan maken voor jezelf en jouw bezoek. Ook latte macchiato’s zijn dan in een handomdraai gemaakt. Voordat je het weet ben je zelf een barista. Uiteraard bestaan er nog veel meer koffiezetapparaten, die geen bonen bevatten. Ook daarmee kun je ongetwijfeld lekkere cappuccino’s en latte macchiato serveren. Het apparaat dat je kiest, hangt dus compleet af van de koffie die jij het liefst drinkt. Om de smaak van de koffie het beste te behouden is het verstandig om elk apparaat op tijd te reinigen. Hier lees je hoe je dat het best doet. 

Tover je keuken om

Als je koffie gaat zetten als een barista, kun je net zo goed een klein koffiebarretje maken in jouw keuken, mits je daar de ruimte voor hebt. Een koffiebar in de keuken wordt steeds meer een trend. Bij zo’n bar horen ten eerste verschillende smaken siroop. De bekende smaken zijn karamel en vanille. Deze zijn heerlijk in een cappuccino of latte macchiato. 

Uiteraard wil je de koffie ook ergens in serveren, deze mokken horen ook in jouw koffiebar thuis, net zoals de lepels en een potje suiker. Bovendien kun je nog andere toppings neerzetten, zoals bijvoorbeeld chocolate chips. Dat kan lekker zijn in de koffie, maar niet iedereen is er fan van. 

Net zoals dat niet iedereen fan is van koffie. Het kan daarom geen kwaad om jouw koffiebar uit te breiden met theezakjes voor de theeliefhebbers in huis. Zet er ook meteen een waterkoker bij, zodat je nergens anders meer drinken hoeft te maken, dan alleen in de koffie/theebar. Tenslotte zet je er natuurlijk een koektrommel voor koeken bij. Want, een kopje koffie of thee zonder een lekker koekje is natuurlijk niet compleet. Nu je toch jezelf aan het omtoveren bent tot barista, kun je het drankje ook net zo goed reserveren zoals in elk ander restaurant gedaan wordt. 

De rest van de koffiebar kun je aankleden met wat leuke accessoires, zoals bijvoorbeeld een quote over koffie of wat leuke droogbloemen. Het is wel verstandig om je koffiebar in balans te houden, zodat de keuken rustig oogt. Zorg er daarom voor dat alles in dezelfde potjes of flesjes zit en dat de mokken ook bij elkaar passen qua kleuren en patronen.

Speak Your Mind

*