Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis | Recepten.be Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis | Recepten.be

 

Recept - Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis

Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Heel wat kleine zelfstandigen hebben het moeilijke tijdens deze coronacrisis. Er zijn dan ook heel wat initiatieven op poten gezet om lokale handelaars een hart onder de riem te steken. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Hieronder vind je een overzicht van mooie initiatieven!

 

Waar Kan Ik Afhalen

Het is belangrijk om te denken aan je handelaars in de buurt, want zij hebben je steun nu meer dan ooit nodig! Bij Waarkanikafhalen kan je de horeca sector steunen door gerechten af te halen. Ontdek welke restaurants in jouw buurt de mogelijkheid geven om maaltijden te komen ophalen. Ook ThuisOpResto doet mee met dit initiatief. Zo kan je nog steeds genieten van de heerlijke keuken van je favoriete restaurant!

Vlaamse Webwinkel

De Vlaamse Webwinkel promoot al langer lokaal kopen, maar in deze tijd extra hard. Als handelaar kan je lid worden en een label krijgen. Het label toont aan dat je een certificaat hebt van een echte Vlaamse of Belgische winkel. Een website die eindigt op .be is geen zekerheid dat de verkoper in Vlaanderen of België zijn zaak heeft. Daarom krijgen Webwinkels pas een label na een zeer grondige screening. Zo kan je dus met volle vertrouwen, en in je eigen taal, worden verder geholpen. Daarnaast help je de Belgische economie versterken doordat de omzet in België blijft. Ook is het vele ecologischer om in eigen te land kopen, denk maar aan de korte transport die moet worden afgelegd. 

Mediahuis Advertising 

Samen met haar partners wil Mediahuis in Mechelen de lokale handelaar en ondernemer een hart onder de riem steken. Dat doen ze door jouw advertentie te plaatsen op hun vier nieuwsmerken: De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Ze geven maar liefst 100.000 gratis impressies om klanten en bezoekers jouw richting uit te wijzen. Let op: je moet wel een lokale speler zijn met minder dan 25 werknemers.

Koffiemarkt

Nu er op het werk geen koffie meer wordt aangekocht en jij deze toch stiekem een beetje mist, hebben wij de oplossing gevonden! Koffiemarkt is de voordeligste koffiewinkel in België en dankzij hen kan jij ook thuiswerken met een heerlijk kop koffie. Maar we hebben nog beter nieuws in petto! Momenteel krijg je bij onderstaande koffiepakketten 2 luxe dubbelwandige glazen t.w.v. 23,99 euro cadeau.

Wij Komen Terug

In deze vreemde tijden is het belangrijker dan ooit om je lokale handelszaken te steunen. Wijkomenterug.be is een heel mooi initiatief! Je kan namelijk 480 zelfstandigen steunen door het kopen van een cadeaubon. Na de lockdown kan je de bon inwisselen en genieten van een leuke shopbeurt, een ontspannend saunabezoek of een lekkere maaltijd.

Café Solidair

Het is erg belangrijk om solidair te zijn in deze tijden en daar wilt Café Solidair graag bij helpen! Je kan namelijk jouw favoriete café steunen om deze moeilijke periode te overbruggen. Zo heb je de mogelijkheid om nu al je pintjes kopen die je na de lockdown gaat drinken!

Steden helpen

Er zijn heel wat steden die hun inwoners wil steunen zoals Wuustwezel helpt, Mortsel helpt, Kalmthout helpt en Essen helpt. Je kan bij deze gemeenten laten weten of je hulp nodig hebt om boodschappen te doen, te telefoneren, met de hond wandelen en nog veel meer.

 

Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*