Zin in een snack? Kies voor een heerlijke vrucht! | Recepten.be Zin in een snack? Kies voor een heerlijke vrucht! | Recepten.be

 

Recept - Zin in een snack? Kies voor een heerlijke vrucht!

Zin in een snack? Kies voor een heerlijke vrucht!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Als we honger hebben, dan is een snack zo gepakt. We grijpen dan vaak naar de ongezonde varianten. Jammer eigenlijk, want er zijn zoveel lekkere vruchten. Naast het feit dat fruit heel lekker is, is het natuurlijk ook veel gezonder. De vitaminen en mineralen in bepaalde vruchten hebben namelijk een positief effect op je lichaam. Een aantal van die positieve effecten zullen we voor jou op een rijtje zetten.

Neem eens granaatappelpitjes

De granaatappelpitjes vind je uiteraard midden in de granaatappel. Wanneer je die open snijdt, komen de pitjes tevoorschijn. Ze zijn erg zoet en sappig, maar hebben ook een lichtzure smaak. Hierdoor zijn granaatappelpitjes een heerlijke frisse snack! 

Het eten van deze pitjes heeft talloze voordelen voor jouw lichaam. Zo zitten er veel antioxidanten in deze vrucht. Een van die antioxidanten heet punicalagin. Die zorgt voor de opruiming van beschadigde cellen in je lichaam. Dit leidt weer tot het voorkomen van ontstekingen. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook goed voor je darmen, omdat ze ontstekingen kunnen verminderen. Zo zijn er nog talloze voordelen die we op kunnen noemen. 

Je lichaam heeft er degelijk baat bij, dus gooi de granaatappelpitjes maar in je mandje bij de supermarkt.

Geniet van een kaki

Je hebt vast wel eens van de vrucht gehoord. Toch is de kans groot dat je deze nog nooit geproefd hebt. De kaki is een Chinese vrucht, die het meest lijkt op een pompoen en een vleestomaat. Een kaki smaakt zoet, romig en naar honing. De structuur is vergelijkbaar met die van een mango. 

De vrucht is rijk aan vitamine A. Voor wie het niet weet, deze vitamine draagt bij aan een goed gezichtsvermogen. Met andere woorden: een kaki is goed om je ogen te verbeteren. Naast deze vitamine zit een kaki ook boordevol antioxidanten en tannines. Deze stoffen beschermen je lichaam tegen ontstekingen en schadelijke stoffen. 

Pak een banaan

Een banaan is een ideale snack. Je kunt deze snel meepakken als tussendoortje, ook als je ergens naar toe moet. Het is het perfecte tussendoortje voor onderweg. Sommige mensen denken dat bananen dikmakers zijn door de calorieën. Gelukkig hebben de vitaminen en mineralen in deze vrucht nog altijd de overhand. 

Deze vrucht uit Latijns-Amerika is namelijk rijk aan kalium. Dit is een mineraal die belangrijk is voor het verlagen van je bloeddruk. Het risico op hart- en vaatziektes wordt zo ook automatisch verminderd. 

Een banaan geeft een verzadigd gevoel en is daarom ook een perfect tussendoortje als je af wil vallen. Daarnaast is het een goede snack vóór of na het sporten. Het zetmeel en koolhydraat geeft je namelijk energie, wat je kan helpen met of na je training. 

Eet wat dadels

Dadels zijn ook een ideale snack. Gelukkig zijn ze gezond voor je. Alleen is het wel belangrijk om ze met mate te eten. Ze zijn namelijk rijk aan calorieën. Toch is het belangrijk om ze eten, door de vele gezondheidsvoordelen. Ook als je af wil vallen, moet je ze dus zeker niet overslaan.

Je hebt de keuze tussen verse en gedroogde dadels. Beide zijn gezond voor je, als je er niet te veel van snoept. Zo zijn ze bijvoorbeeld heel voedzaam, waardoor je er veel energie van kunt krijgen. Daarnaast stimuleert het eten van een dadel jouw stoelgang. 

Net zoals bijna elke vrucht in dit artikel zijn dadels ook weer rijk aan antioxidanten. Dit zorgt voor het voorkomen van ontstekingen en bepaalde ziektes. Zo kunnen ze dus ook zorgen voor een verlaging van de ontstekingswaarde in je hersenen. Daarmee wordt het risico op alzheimer ook weer steeds kleiner. 

Dit zijn een paar gezondheidsvoordelen in een notendop. De vruchten dragen nog veel meer bij aan je gezondheid. Tijd om ze toe te voegen aan je eetpatroon.

Speak Your Mind

*