Zelf bier brouwen, hoe werkt dat? | Recepten.be Zelf bier brouwen, hoe werkt dat? | Recepten.be

 

Recept - Zelf bier brouwen, hoe werkt dat?

Zelf bier brouwen, hoe werkt dat?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Eén ding is zeker: we zijn gek op bier. En dan vooral op het bier uit eigen land. Ze worden wereldwijd aangeprezen als ‘uitstekend’. Het brouwen zit ons dus blijkbaar in de genen. Gek dat velen onder ons niet weten hoe we ons eigen bier brouwen. Wanneer je op zoek bent naar een hobby: ga bier brouwen!

Deze hobby gaat je ongetwijfeld veel plezier, lange, gezellige nachten en een hoop nieuwe vrienden opleveren! De basisprincipes van bier brouwen zijn niet moeilijk en de kosten zijn prima te overzien. Uiteraard geldt wel: het is gemakkelijk te leren, maar moeilijk te perfectioneren. Gelukkig komt de zomer eraan en heb je een flink aantal lange avonden voor de boeg om te oefenen!

Wij geven je alvast drie tips:

  • Begin met een gemakkelijk gerecht.

Deze zijn volop online te vinden. Je hebt uiteraard vele ideeën in je hoofd, maar probeer eerst een geslaagd eerste biertje te maken. Ga niet direct aan de gang met geuzes, wilde gisten en bacteriën. Dit kun je altijd later nog doen.

  • Bedenk hoe je gaat brouwen. 

De meest eenvoudige manier is Brew in a Bag (waarvoor je een nylon zak gebruikt). Op het internet kun je verschillende starterssets vinden, waarmee je direct aan de slag kunt.

  • Bezoek een bierbrouwerij

Misschien had je dat zelf al bedacht. Maar het loont altijd de moeite om eens bij een professionele brouwerij te gaan kijken. In verschillende brouwerijen kun je een rondleiding krijgen (en natuurlijk vragen stellen!).

Last but not least: Koop dit boek: Zelf Bier Brouwen, van Brian Kunath. Een uitstekend boek met alle tips die jij nodig hebt.

Veel plezier en… Santé!

Zelf bier brouwen, hoe werkt dat?, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*