Wil jij ook lekker én snel koken? | Recepten.be Wil jij ook lekker én snel koken? | Recepten.be

 

Recept - Wil jij ook lekker én snel koken?

Wil jij ook lekker én snel koken?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lekker eten is voor ons Belgen ontzettend belangrijk, maar wie heeft er tijd en zin om uren in de keuken te staan? Wanneer je thuiskomt van een drukke dag heb je zin in een lekker gerecht dat toch snel klaar is. Wij geven je enkele tips mee om lekker, maar toch snel te koken.

Eenpansgerechten in de wok

Op het internet vind je heel wat gerechten die in minder dan een half uur klaar zijn. Vele websites beweren makkelijke en snelle recepten aan te bieden, maar als je die van dichterbij bekijkt, heb je vaak speciale ingrediënten nodig en kost het je toch meer tijd dan voorzien om zo’n gerecht te maken. Wil je het echt snel en gemakkelijk houden? Kies dan voor eenpansgerechten. In een wokpan maak je die op een-twee-drie klaar en bovendien heb je niet veel afwas. Door de hoge schuine randen van een wokpan blijft de warmte in de pan en is je gerecht sneller klaar.

Daarnaast kan je met wokpannen snelle en gezonde gerechten klaarmaken, omdat je maar een beetje vetstof nodig hebt en groenten hun vitaminen optimaal behouden. Let erop dat je een PFAS-vrije wokpan gebruikt, zodat er zeker geen schadelijke stoffen in je eten terechtkomen. Kip in de wok met ananas en gember is een gerechtje dat je zeker zal smaken. Gember is trouwens een ingrediënt dat je niet kan missen in een lekkere wok. Geen verse gember in huis? Dan kan je ook wat gemberpoeder gebruiken. Ook de Thaise klassieker pad thai moet je zeker eens proberen maken in je wokpan. Dit gerecht met rijstnoedels wordt veel verkocht in Thaise eetkraampjes en kan jij ook gemakkelijk zelf bereiden.

Lekker én Snel Koken

Veelzijdige grillpan

Gerechten die je kan grillen smaken altijd extra lekker. Die typisch gegrilde smaak verkrijg je door de hoge richels in een grillpan. Je kan niet alleen vlees grillen, maar ook groenten en zelfs desserts maken in deze pan. Heb je al eens geprobeerd om bloemkoolsteaks te maken? Het hoeft immers niet altijd bloemkool in bechamelsaus te zijn. Snijd je bloemkool in plakken, marineer ze even en bak ze in je grillpan. Je zal zien dat ze heerlijk smaken. Als je wil kan je ook een entrecote grillen. Afhankelijk van de bakwijze mag dit stuk vlees iets langer in de pan blijven liggen. Om af te sluiten kan je lekkere wentelteefjes of wafels klaarmaken in deze pan. Dat laatste is een goed idee voor wie geen wafelijzer in huis heeft.

Speak Your Mind

*