Welk koffiezetapparaat zou ik moeten kiezen? | Recepten.be Welk koffiezetapparaat zou ik moeten kiezen? | Recepten.be

 

Recept - Welk koffiezetapparaat zou ik moeten kiezen?

Welk koffiezetapparaat zou ik moeten kiezen?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er gaat niets boven een lekker bakje koffie in de ochtend. Dit is voor veel van jullie dan ook echt dé manier om de dag te beginnen. Om koffie te zetten is het natuurlijk van groot belang dat je over een goed koffiezetapparaat beschikt. Wat veel mensen alleen niet beseffen is dat het mogelijk is om voor heel wat verschillende modellen te kiezen. Al deze modellen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Om deze onduidelijkheid voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen hebben we besloten om het een en ander voor jou op een rijtje te zetten. In dit artikel laten wij je dé meest gekozen soorten zien als het aankomt op de aanschaf van een koffiezetapparaat voor bij jou in huis!

Frans koffiezetapparaat – eenvoudig en simpel

Dit is het koffiezetapparaat wat de meeste mensen wel zullen kennen. Dit is waar de meeste mensen het eerst aan denken als ze de term “doorschenkkoffiezetapparaat” horen. Het is een klassiek model wat echt super eenvoudig te gebruiken. Maar wellicht nog belangrijker is dat dit model een heerlijk kopje koffie kan zetten in de ochtend. Het is letterlijk zo eenvoudig als het toevoegen van de gemalen koffie in de pot, er heet water overheen gieten en even te roeren. Vervolgens zet je de zuiger in de kan  en laat je het een paar minuten staan. Ben je klaar dan druk je de zuiger met een langzame beweging naar beneden. Dit is een optie die echt geschikt is voor mensen die niet heel veel geld uit willen geven voor hun aankoop maar die wel lekkere koffie willen zetten.

De Moka Pot – speciaal voor de camping

Mocht je het leuk vinden om te gaan kamperen en wil je op vakantie ook lekkere koffie kunnen zetten dan is dit echt een goede optie om voor te kiezen. De Moka Pot bestaat al heel lang en is net als veel andere manuele koffiezetapparaten super eenvoudig om in gebruik te nemen. Deze machine bestaat uit een eenvoudige stoofpot met drie verschillende kamers. De onderste kamer is gevuld met water. De kamer erboven is gevuld met je versgemalen koffie en de bovenste kamer is de kamer waar alle koffie vervolgens in komt. Moka koffiezetmachines werken op stoom om het water door de gemalen koffie naar de bovenste kamer te brengen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je geen stroom nodig hebt. Een nadeel is wel dat het een tijd duurt voordat je koffie eindelijk klaar is om te drinken.

De espressomachines – liefhebbers van espresso

Je hoeft geen genie te zijn om in te zien dat een espressomachine bedoeld is voor de mensen die het lekker vinden om een kopje espresso te zetten. Espressomachines behoren nog altijd tot de populairste koffiemachines voor in huis. In tegenstelling tot de meer gebruikelijke druppel-brouwmachines – de machines die vertrouwen op de zwaartekracht om water uit de kamer in de pot eronder te brengen – gebruiken espressomachines een bepaalde hoeveelheid druk. Bij automatische machines komt die druk van een pomp, terwijl je bij manuele machines de druk levert via een hendel. Het werkt echter allemaal hetzelfde. Het water wordt door de gevulde bak met koffie geperst, waardoor je gelijk een volle smaak krijgt. De smaak die je met deze koffiezetapparaten krijgt is heerlijk in verhouding tot de bovenstaande opties. Hier staat wel tegenover dat de espressomachines ook gelijk wat duurder zijn.

Koffiezetapparaat met cup vullingen – goedkoop en degelijk

Een speciaal soort koffiezetapparaat is voorzien van cup vullingen. Dit zijn kleine plastic bakjes waar koffie in zit. Deze doe je vervolgens in je koffiezetapparaat om koffie mee te zetten. Een groot voordeel hiervan is natuurlijk dat je niet alles met de hand hoeft te vullen, hierdoor kan je erg veel tijd besparen in de ochtend. Zo kan je je nog lekker even omdraaien voor als je jouw koffie aan het bereiden bent. Wel is het een feit dat de koffie uit deze machines gewoon niet zo goed en smaakvol is als koffie gezet met de handmatige modellen. Tot op heden bestaat er nog geen cup-based brouwsysteem waarmee je de smaaknuances van verschillende bonen en melanges echt kunt ontdekken. Het is dan ook echt van belang om hier wel bij stil te staan als je er zelf over nadenkt om over te gaan tot dit model.

De AeroPress machine – klein en compact

De laatste optie waar je voor kunt kiezen is de machine van AeroPress. De AeroPress ziet eruit als een gigantische injectiespuit en stelt de gebruiker in staat om met de hand zachte espresso te maken zonder dat je hier een dure machine voor nodig hebt. De Aeropress is simpel in gebruik, gemakkelijk schoon te maken en klein genoeg om mee te nemen op reis. Het kent echter ook een nadeel en dat is het feit dat je maar een kopje koffie per keer klaar kunt maken. Mocht je dus bijvoorbeeld mensen over de vloer krijgen dan is dit niet de meest voor de hand liggende optie om voor te kiezen. Je kunt in dit geval beter kiezen voor één van de iets duurdere modellen.

Wat voor model kies jij?

Zoals je wel hebt kunnen zien zijn er ontzettend veel modellen te vinden als het aankomt op het kopen van een koffiezetapparaat. Door deze verscheidenheid is het dan ook echt mogelijk om uit te komen bij het model wat precies past bij wat je al die tijd al zocht. Wij raden je dan ook zeker aan om eens een kijkje te nemen bij het volgende aanbod aan koffiemachines. Mocht je nog meer te weten willen komen over koffie of ben je op zoek naar heerlijke koffie recepten dan heb je geluk. Wellicht heb je wel gezien dat er hier op de site namelijk nog veel meer te ontdekken is. Blijf dan ook zeker hangen als je alles wilt leren over de wereld van de koffie!

Speak Your Mind

*