Wat te eten tijdens een hittegolf? | Recepten.be Wat te eten tijdens een hittegolf? | Recepten.be

 

Recept - Wat te eten tijdens een hittegolf?

Wat te eten tijdens een hittegolf?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De temperatuur is al enkele dagen erg hoog geweest en als we de voorspellingen mogen geloven gaan we een heel warme zomer tegemoet. Door die hete temperaturen hebben we vaak niet zo veel honger en al helemaal niet zo veel zin om te koken.

De vraag is dan, wat kook je zoal tijdens een hittegolf? Hier zijn enkele gerechtjes waarvan je het niet bloedheet krijgt! 

Creatief met wraps

Een all time favorite voor veel mensen zijn wraps. Deze wrap met bieslookkaas, komkommer en gerookte zalm bijvoorbeeld is snel klaargemaakt en je kan ze zelfs gemakkelijk meenemen. Perfect als lunch op het werk, of om op te eten in het park! Ben je niet zo fan van vis? Geen probleem! Er zijn veel verschillende ingrediënten die je tussen een wrap kan doen. Je kan er enkel groenten tussen doen, of je geeft het een exotische tint door er kip en mango aan toe te voegen. De combinaties zijn eindeloos! 

Pasta pesto 

Pasta pesto kent iedereen wel, het is in een mum van tijd gemaakt en heerlijk fris voor een hete zomerdag. Je kan het simpel houden door enkel de pesto toe te voegen aan je pasta, maar je kan ook een luxueuze versie van deze klassieker maken. Je kan kiezen om het volledig vegetarisch te houden, maar als je liever wat vis of vlees in je pasta hebt, zijn wat spekjes of een stukje vis zo gebakken! 

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika 

Een heel makkelijk en heerlijk recept op een bloedhete zomerdag is couscoussalade met feta en geroosterde paprika. Ideaal omdat je niet te lang in de keuken wilt staan. Je kan deze salade ook perfect toevoegen als bijgerecht bij een barbecue. Couscous is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! 

Gin-tonic-ijsjes

Om helemaal af te koelen tijdens deze hitte heb je natuurlijk ijsjes nodig. En wist je dat je zelfs ijsjes kunt maken van gin-tonic? Super simpel om te maken. 

gin-tonic ijsjes

Ingrediënten: 

  • 350 ml gin
  • 700 ml tonic
  • 175 ml limoen
  • Schijfjes komkommer
  • Schijfjes citroen
  • 12 plastic bekertjes
  • 12 ijsstokjes

Bereiding:

Meng de gin met de tonic en het limoensap. Plaats de bekertjes in een muffin bakvorm en vul ze met de cocktail en de schijfjes komkommer en citroen. Zet de bakvorm met de bekertjes gin-tonic in de diepvries tot er ijsvorming ontstaat. Plaats de stokjes in de bekertjes en zet ze daarna 1 nacht in de diepvries. Wanneer de ijsjes klaar zijn, kan je de bekertjes eraf knippen en smullen maar! Tip: zet de ijsjes in een kom met ijs om ervoor te zorgen dat ze niet gaan smelten. 

Speak Your Mind

*