Waarom een sauteerpan synoniem staat voor meesterwerken in je keuken | Recepten.be Waarom een sauteerpan synoniem staat voor meesterwerken in je keuken | Recepten.be

 

Recept - Waarom een sauteerpan synoniem staat voor meesterwerken in je keuken

Waarom een sauteerpan synoniem staat voor meesterwerken in je keuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een chef is maar zo goed als de materialen en ingrediënten die hij gebruikt. Om een heerlijke symfonie van smaken, geuren en texturen op tafel te toveren, hoef je dus heus geen sterrenchef te zijn. Met de nodige passie voor koken, degelijk keukenmateriaal en verse, kwalitatieve ingrediënten kom je al heel erg ver. Hier lees je welk soort pan je echt niet kunt missen wanneer je de perfecte maaltijd wil bereiden.

Pan vol voordelen

Wat er op vlak van keukenmateriaal zeker niet mag ontbreken in jouw keuken, is een degelijk koksmes, een gietijzeren pot, enkele degelijke kookpotten, een sauteerpan en een pannenset van degelijke makelij. Misschien vraag je je af waarom die sauteerpan nog eens afzonderlijk benoemd wordt. Dat is erg eenvoudig. Een sauteerpan is niet alleen veelzijdig en handig in gebruik, door zijn brede bodem en lage zijden is deze pan ideaal om ingrediënten te roerbakken, sauzen en curry’s te bereiden, vlees lekker sappig te bakken en eiergerechten in klaar te maken. Zeker wanneer het belangrijk is om de textuur, kleur en smaak van je ingrediënten te behouden, is een sauteerpan onmisbaar. Deze pan is de meest veelzijdige pan uit je hele pannenset, omdat je er allerlei soorten ingrediënten op een heel smaakvolle manier in kunt bereiden. Bovendien leent een sauteerpan zich er volledig toe om er eenpansgerechten in klaar te maken, wat je een hoop afwas bespaart. Degelijke sauteerpannen zijn compatibel met quasi elk soort kookplaat, dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je over een gasvuur of een inductievuur beschikt. 

Soorten sauteerpannen

Wil je je sauteerpan voornamelijk gebruiken om er rood vlees of gevogelte in klaar te maken? Kies dan voor een roestvrijstalen pan zonder antiaanbaklaag. Die laat je ook toe om met de aanbakresten een heerlijke saus of jus te bereiden. Voor meer delicate gerechten, zoals gepaneerde ingrediënten, eieren, vis of groenten is een non stick sauteerpan dan weer meer geschikt. Weet wel dat antikleefpannen over het algemeen een kortere levensduur hebben dan volledig roestvrijstalen pannen en dat ze gevoeliger zijn aan het materiaal dat je gebruikt om er in te roeren of om je saus mee op te kloppen. Wanneer de antikleeflaag beschadigd is, gebruik je je pan best niet meer. 


Wanneer het op het materiaal van je pannenset aankomt, kies je het best voor roestvrijstalen pannen. Die zijn duurzaam, geschikt voor allerlei soorten ingrediënten en ze ondervinden weinig hinder van reinigingsmiddelen of van je vaatwasser. Let er ook zeker op dat je roestvrijstalen pan een aluminium laag tussen de roestvrijstalen bodem en de binnenkant heeft. Deze laag zorgt ervoor dat de warmte in je pan beter geleid wordt en je ingrediënten dus meer gelijkmatig garen.

Speak Your Mind

*