Voedzame voorgerechten voor ieder moment | Recepten.be Voedzame voorgerechten voor ieder moment | Recepten.be

 

Recept - Voedzame voorgerechten voor ieder moment

Voedzame voorgerechten voor ieder moment
VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wist je dat voorgerechten een functie hebben? Deze kleine en meestal makkelijke gerechten hebben als doel om je hongergevoel of zin aan te wakkeren en onze maag en smaakpapillen voor te bereiden op het hoofdgerecht. Het eten van een voorgerecht kan bijna worden aanzien als een ritueel. Tijdens het verorberen van dit voorafje, wat vaak kan worden gedeeld, wordt er meestal gepraat en gelachen.

We kunnen allemaal toegeven dat het leuk is om tijdens een maaltijd verschillende gerechten te kunnen proeven. Meestal worden voorgerechten geserveerd tijdens feestelijkheden, wat dus hooguit drie keer per jaar is. We moeten dit meer doen want een voedzaam voorafje kan je snel en makkelijk voor elkaar krijgen.

Snel of fancy

Ben jij een keukenprins of prinses? Dan zal je het vast niet erg vinden om enige tijd in de keuken te vertoeven om een uitgebreid voorgerecht te maken voor je gasten. Alle gasten worden van hun sokken blazen met de smaak en presentatie van je gerecht, maar het klaarmaken neemt enige tijd in beslag. Zo kan je bijvoorbeeld klassevolle vitello tonnato rolletjes, een taartje van zalmmousse of een heerlijke olijvencake met artisjok-tomaatvulling maken. De smaken van deze drie voorafjes zijn subliem.

Hou je van voorgerechten eten maar niet zo van koken, dan kan het voor jou interessanter zijn om te kiezen voor een amuse in combinatie met een aperitief in de plaats van een uitgebreid voorgerecht. Je hebt het snel voor elkaar en kan meerdere kleine hapjes eten. Zo kan jij in 10 minuten tijd een appelkrokantje met roomkaas , een canapé met wildpaté of een bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham klaarmaken. Deze hapjes zijn minstens even lekker dan de fancy voorgerechten maar veel makkelijker en sneller te bereiden.

Zomers of winters

De keuze van recept hangt af van het seizoen. Zo zal er vermoedelijk niemand in de zomer een zware knolseldersoep maken. Tijdens hete dagen hebben we minder honger, hierdoor hou je de voorgerechten in de zomer beter fris en luchtig als je het hoofdgerecht nog helemaal wil wegwerken. Een luchtige spinaziesalade, bietencarpaccio met rolmops of een salade met hamterrine kunnen perfecte entreetjes zijn voor warmere dagen. In de koudere maanden mag het wat meer zijn en kan er gerust een stevig gerecht worden gepresenteerd. Zo is de Thaise rijstsoep met kip,  peer op rookvlees of de mini groentenlasagne een ideaal voorgerecht om tijdens de herfst of winter aan je familie voor te schotelen.

Onze drie favoriete voorgerechten

Ben je op zoek naar een voedzaam voorgerecht voor de zomer en winter, dat fancy maar ook simpel is, snel klaargemaakt kan worden en voedzaam is? Wij hebben voor jou onze drie lievelingsrecepten uitgekozen die je het hele jaar door kan maken, gezond zijn en niet te tijdrovend zijn.

Paddenstoelenbolletje met groene groenten

Een zacht en fris recept voor 4 personen. Dit vegetarische gerecht is makkelijk te maken binnen 20 minuten. Bovendien ziet het er leuk uit, is het gezond en bedraagt het slechts 130 kcal.

Gevulde parmahamrolletjes op Parmezaanse crackers

Een streling voor je smaakpapillen gegarandeerd met dit makkelijke voorgerecht. Dit voedzame vleesrecept is binnen de 30 minuten klaar om verorberd te worden door 4 personen. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om deze gevulde rolletjes te maken. Dit gerecht bevat 260 kcal.

Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise

Dit smakelijke visrecept kan worden gegeten in ieder seizoen. Met 295 kcal is dit voorgerecht een gezond begin van een maaltijd. Het bereiden duurt slechts 25 min, waarna je met 4 personen kan genieten van dit klassevol maar simpel gerecht.

Speak Your Mind

*