Vlees bereiden in de airfryer; kan dat? | Recepten.be Vlees bereiden in de airfryer; kan dat? | Recepten.be

 

Recept - Vlees bereiden in de airfryer; kan dat?

Vlees bereiden in de airfryer; kan dat?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Steeds meer mensen hebben een airfryer. Van origine bedoeld voor snacks en friet, maar inmiddels is het wel bekend dat je veel meer kan bereiden in een airfryer, maar kan je ook vlees bereiden in de airfryer? Jazeker! Wij vertellen je hoe!

Wat voor vlees kun je bereiden in de airfryer?

Sommigen stellen dat een airfryer veel weg heeft van een barbecue. Daarom is de stelregel voor de airfryer: Als het op de barbecue kan, dan kun je het ook bereiden in de airfryer.

Je kunt dus karbonades, biefstuk, varkenshaas, beenham en nog veel meer bereiden in de airfryer. Zelfs grote stukken vlees zijn te bereiden in de airfryer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk stuk rib-eye of ossenhaas. Je hoeft weinig vet of olie toe te voegen, het voordeel van de airfryer. 

Door de ventilator is er een goede warmteverdeling en hoef je het vlees niet te draaien. 

Hoe en op welke temperatuur vlees bereiden in de airfryer? 

De eerste stap is het marineren of inwrijven van het vlees met wat olie. Je kunt hiervoor olijfolie of zonnebloemolie gebruiken. Verwerk het vlees op kamertemperatuur en schroei deze dicht in de airfryer op 180 graden Celsius. Voor rood vlees mag je de airfryer iets hoger zetten, namelijk op 200 graden Celsius. 

Na een paar minuten mag je de temperatuur naar 160°C verlagen. Qua baktijd mag je dezelfde tijd aanhouden als voor de grill. Gebruik een kernthermometer of doe een finger test om te bepalen of uw vlees gaar is.

Wat als je een groot stuk vlees hebt? 

Grote stukken vlees kun je bereiden in de airfryer, maar de manier van bereiden is iets anders. Het is namelijk aangeraden om de temperatuur iets lager te zetten, over het algemeen is 150 graden Celsius de juiste temperatuur. Zo gaart het vlees ook van binnen. 

Je kunt een kernthermometer gebruiken om te bepalen of het vlees gaar is. De kerntemperatuur kan verschillen per soort vlees. Als het vlees gaar is en de juiste kerntemperatuur is mag deze uit de airfryer. 

Tip: Laat het vlees rusten 

Als je het vlees uit de airfryer haalt laat het dan nog even rusten. Om het vlees warm te houden kun je het bedekken met aluminiumfolie. That’s it! Geniet ervan en eet smakelijk! 

Weten wat je allemaal nog meer kan bereiden in de airfryer? Lees ook: Deze 7 producten bereid je in een airfryer

Speak Your Mind

*