Uitzonderlijk gezonde sap op basis van groente en fruit | Recepten.be Uitzonderlijk gezonde sap op basis van groente en fruit | Recepten.be

 

Recept - Uitzonderlijk gezonde sap op basis van groente en fruit

Uitzonderlijk gezonde sap op basis van groente en fruit
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Met de lekkerste recepten maak je elke maaltijd bijzonder. Tegelijkertijd is het belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Inwoners van Nederland vergeten nog weleens voldoende groente en fruit te nemen. Een makkelijke oplossing zijn sappen op basis van met name groente. Daar zijn vruchten en superfoods aan toegevoegd voor de ideale balans. Hierdoor is het veel eenvoudiger om dagelijks te voldoen aan de aanbevolen inname van groente en fruit. De sappen zitten namelijk boordevol vitamines en andere voedingsstoffen die je lichaam gezond houden. 

Recept: heerlijke sap op basis van broccoli en blauwe bessen

De kunst van het samenstellen van het ideale sap is het kiezen van groenten en vruchten die elkaar aanvullen. Deze drank met broccoli, blauwe bessen, gojibessen en citroen krijgt dat voor elkaar. Voor het optimale resultaat heb je een slowjuicer nodig. 

Ingrediënten: 

  • 100 g bevroren blauwe bessen
  • 1 stronkje broccoli
  • Een halve citroen
  • 1 el goji bessen
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • Water

Bereiding van deze slow juice met broccoli en blauwe bessen:

Snijd de broccoliroosjes van de stam en was deze onder koud water. Stop de broccoliroosjes vervolgens samen met de blauwe bessen, de gojibessen en het lijnzaad in de slowjuicer. Pers de helft van de citroen uit en voeg dit toe. Doe er een scheut water bij voor de juiste consistentie. Laat de slowjuicer z’n werk doen totdat er een egaal sap ontstaat. 

Mogelijkheden om te variëren met deze bijzondere sappen

Het leuke aan sap is dat je vrijwel oneindig kan variëren. Probeer dit recept bijvoorbeeld eens met spinazie in plaats van broccoli. Een andere optie is het vervangen van de blauwe bessen in te kiezen voor ander bevroren fruit, zoals frambozen of mango. Lees meer over de samenstelling van de sappen op happyjuicy.nl. Je vindt hier bovendien tal van andere recepten voor bijzondere en uiterst smaakvolle sappen. 

Het belang van een gebalanceerde voeding

Inmiddels is het geen geheim meer dat we in Nederland gemiddeld te weinig groente en fruit eten. Door te kiezen voor sappen op basis van met name groente compenseer je dat. In fruit zit te veel suiker, waardoor ze minder geschikt zijn om in grote hoeveelheden te consumeren. Want een goede balans aan voedingsstoffen is uiteindelijk waar het om draait. Ben jij klaar voor een gezonde en verantwoorde levensstijl?

Speak Your Mind

*