Tips voor een geslaagd lockdown-valentijnsdiner | Recepten.be Tips voor een geslaagd lockdown-valentijnsdiner | Recepten.be

 

Recept - Tips voor een geslaagd lockdown-valentijnsdiner

Tips voor een geslaagd lockdown-valentijnsdiner
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nu de restaurants gesloten zijn en leuke uitstapjes zo goed als uitgesloten, zijn we volledig op onszelf aangewezen om van valentijn een succesverhaal te maken. Of je nu wel of geen goede kok bent, met de volgende tips scoor gegarandeerd bij jouw geliefde!

 

Hou het simpel

Net zoals bij elk diner dat je organiseert, is het belangrijk dat je het simpel houdt. Probeer geen al te ingewikkelde gerechten klaar te maken of recepten waarbij het risico op mislukking te groot is. Wil je toch een nieuw recept uitproberen? Oefen dan eerst en maak het gerecht zeker niet pas voor het eerst klaar op Valentijnsdag.

Denk aan je timing

Mise en placeWanneer jullie de dag samen spenderen is het fijn om samen te koken en alles samen klaar te maken. Maar komt je allerliefste gewoon de voeten onder de tafel schuiven, kies dan liever voor een gerecht waar je niet te veel voor in de keuken moet staan alvorens je het kan opdienen. Zowel gastheer/-vrouw spelen als in de potten roeren en à la minute dingen bereiden kan namelijk heel uitdagend en stressvol zijn. Start met een goede voorbereiding, begin tijdig met je mise-en-place zodat je vlot aan de slag kan en lees op voorhand het recept nog eens door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Kies zorgvuldig je ingrediënten

Nog geen idee wat je wil koken? Dan is het misschien interessant om je maaltijd te kiezen rond enkele ingrediënten die als afrodisiac werken. Oesters, chocolade, maar ook vijgen, artisjok, asperges, aardbeien en watermeloen werken libido-verhogend. Kies ook zeker niet voor te zware ingrediënten, zoals pasta, bloem of aardappelen. Hou het licht en fris, zodat je nadien niet te slaperig wordt of moet verteren op de zetel.

Decoreren kan je leren

TafeldekkingDe tafel dekken en de romantiek in het interieur brengen is beter iets waar je je op voorhand mee bezighoudt. Last minute ziet het er vaak rommelig en onvoorbereid uit. Ga voor simpel en niet té veel details. Een neutraal tafellaken maakt het geheel af. Zitten er kreuken in, dan kan je dat gewoon strijken wanneer het al op de tafel ligt. Ziet je ensemble er toch niet zo top uit? Doe wat inspiratie op op websites als Pinterest.

 

Ben je klaar om het hart van jouw lover te veroveren? Bekijk dan zeker onze valentijns-geïnspireerde gerechten.

Speak Your Mind

*